Palamós torna a la normalitat a mesura que la pluja minva

23/10/2019 Medi Ambient


Un dels carres inundats ahir a la tarda, a les rodalies del Mercat.

Un dels carres inundats ahir a la tarda, a les rodalies del Mercat.

La situació d'alerta generada pel temporal de llevant al municipi de Palamós tendeix a normalitzar-se. La intensitat de la pluja ha anat minvant i el risc de grans acumulacions d'aigua ha desaparegut. L'última situació conflictiva s'ha viscut aquesta matinada passada quan la Policia Local de Palamós ha hagut de tallar l'avinguda de l'Onze de Setembre. Cap a les cinc, però, ja s'ha pogut restablir el trànsit.

A Palamós, però, el moment més problemàtic del temporal es va viure a primera hora d'ahir a la tarda. La forta intensitat de la pluja en un espai molt reduït de temps va provocar inundacions en els llocs habituals. Com ja ha passat en altres episodis similars, es va negar l'avinguda de l'Onze de Setembre, entre el passeig del Mar i el giratori de Correus. Al barri de l'Eixample, l'acumulació d'aigua va deixar impracticable tota l'àrea delimitada pels carrers Indústria, Carmel i les avingudes de Catalunya i de l'Onze de Setembre. També amb afectacions a Josep Joan i Emili Joan, i a l'edifici del Mercat Municipal. Una situació que va provocar inundacions en baixos i aparcaments, que van obligar els Bombers de la Generalitat a fer més d'una trentena de serveis. La Fosca va ser un altre sector especialment afectat per les acumulacions d'aigua. Avui la situació ja s'ha anat normalitzant, com ha explicat a aquesta emissora la primera tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Palamós, Maria Puig.Malgrat que aquests episodis d'inundacions no sovintegen, per desgràcia els veïns afectats s'han d'acostumar a veure baixos i garatges negats, de manera reiterada en el temps. La regidora Maria Puig ha dit avui al programa de Ràdio Palamós 'Preguntes', que l'Ajuntament treballa per anar-ho resolent.Tot i que la previsió és que la pluja vagi afluixant, la Generalitat manté encara en Emergència el Pla INUNCAT. En part pel mal estat de la mar. La quantitat de pluja acumulada a Palamós en aquest episodi de temporal de llevant ha estat al voltant dels 95 litres per metre quadrat.Totes les notícies:

Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...