Aprovació inicial del nou col·lector del carrer del Mar

20/11/2018 Obres i Urbanisme


El carrer del Mar, en el límit entre els municipis de Palamós i de Calonge i Sant Antoni.

El carrer del Mar, en el límit entre els municipis de Palamós i de Calonge i Sant Antoni.

El projecte del nou col•lector d’aigües plujanes del carrer del Mar de Palamós ja té l’aprovació inicial. El projecte afecta també el carrer Mestral, del municipi de Calonge i Sant Antoni, i la seva finalitat és millorar el funcionament del sistema de sanejament dels dos municipis, potenciant la separació de les xarxes d’aigües residuals i pluvials. L’actuació té un pressupost de més de 280 mil euros que finançaran els dos ajuntaments.

En aquest punt conflueixen els sectors de la Torre Colomina, al terme municipal de Calonge i Sant Antoni, i el barri del Palmar, corresponent a Palamós. Torre Colomina té una xarxa d'aigües plujanes que aboca a la riera Aubi, mentre les residuals, que van per separat, s'aboquen a l'actual col·lector del carrer del Mar. Per la seva banda, el sector del Palmar, que ara ja té sistema separatiu, ho aboca tot a aquest mateix col·lector.
El projecte que ara s'ha aprovat inicialment preveu fer una nova canonada al carrer del Mar per a l'aigua de pluja, i que la ja existent nomes porti aigües fecals. Les pluvials aniran a la riera Aubi a través del tub del carrer de Mestral, i així es restarà càrrega al sistema general del municipi de Palamós. L'alcalde palamosí, Lluís Puig, ha explicat avui a l'espai d'aquesta emissora 'Preguntes' que el projecte del col·lector del carrer del Mar s'inscriu en una estratègia general.L'obra del carrer del Mar afecta una superfície de més de 2.600 metres quadrats de via pública. S'aprofitarà l'obertura de rases per pavimentar de nou les calçades tant del carrer del Mar com del carrer Mestral, i també s'adaptaran els passos de vianants. El pressupost del projecte és de 286 mil euros que finançaran els dos ajuntaments implicats. L'obra, però, serà contractada i executada pel de Palamós.Totes les notícies:

Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...