El port de Palamós preveu una altra temporada rècord amb 49 escales de creuers

23/02/2018 Societat


La presentació s'ha fet aquest matí a l'Estació Marítima del Port de Palamós.

La presentació s'ha fet aquest matí a l'Estació Marítima del Port de Palamós.

El diumenge 4 de març comença la temporada de creuers al port de Palamós, amb la previsió de batre un nou rècord. Al llarg d'aquest any, la instal·lació ha de rebre 49 escales de vaixells turístics i 47.500 passatgers, reforçant el seu lideratge a la Mediterrània occidental en la categoria de ports petits. La meitat dels creuers que vindran a Palamós en aquesta campanya pertanyen a companyies de luxe.

La previsió de 49 escales i 47.500 passatgers suposa uns increments del 17 i de l'11 per cent, respectivament, en relació a les xifres de la temporada passada. Són, en qualsevol cas, dos nous rècords històrics pel port de Palamós. Ricard Font és el president de Ports de la Generalitat.La temporada de creuers d'aquest any s'allargarà entre el 4 de març i el 7 de desembre, vuit mesos llargs. Els de major afluència seran el maig, amb onze escales, i l'octubre i el juny, amb vuit cadascun. Dades que reforcen el caracter desestacionalitzador de la temporada, com explica l'alcalde de Palamós, Lluís Puig.La línia de creuers de luxe nord-americana Viking Ocean Cruises s'estrenarà aquest any a Palamós. La britànica Marella Cruises, l'antiga Thomson, serà la naviliera amb més escales, un 30 per cent del total. La meitat de les companyies que vindran a Palamós aquest any són de categoria estàndard, amb vaixells de capacitat superior a 1.200 passatgers. L'altra meitat pertanyen a navilieres de luxe, amb capacitat inferior als 1.000 viatgers.
S'estima que l'activitat de creuers d'aquest any a la Costa Brava, comptant Palamós i Roses, tindrà un impacte econòmic directe de 3'9 milions d'euros en el territori. La previsió estima que cada passatger que desembarca es gasta una mitjana de 62 euros i cada tripulant, 25. La despesa vinculada als serveis portuaris que rep el vaixell és de 6 euros per passatger. Aquest impacte positiu l'ha valorat especialment el president de la Cambra de Comerç de Palamós, Xavier Ribera.A banda de Palamós, el port de Roses preveu acollir aquest any 13 escales i 9.500 passatgers. Per primera vegada els ports gironins superaran conjuntament el llindar de les 60 escales de creuer.Totes les notícies:

Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...