Dia dels botiguers, amb arrossada i batucades

21/02/2020 Cultura


L'arròs anirà a carrec dels Destronats i cuinat per Tomàs Brull, el Rei Tomàs Turbant de l'any passat. (Foto: Joan Carol).

L'arròs anirà a carrec dels Destronats i cuinat per Tomàs Brull, el Rei Tomàs Turbant de l'any passat. (Foto: Joan Carol).

Un dinar popular de botiguers i una exhibició de batucades són les novetats més rellevants del programa del Carnaval de Palamós 2020, en aquesta jornada del divendres. El dinar serà una arrossada que tindrà com a escenari el centre comercial de Palamós, a l’inici del carrer Major. Les batucades amenitzaran una tarda en què el protagonisme serà pels carrers i comerços ambientats.

Avui Palamós s'ha llevat ben d'hora, ben d'hora. Quin remei si les colles de Carnaval han començat a voltar de matinada en una nova edició de la Gran Despertà. Per recuperar forces, a les nou s'ha fet un esmorzar popular a base de botifarres a la brasa, a la zona de l'estenedor de xarxes. Tot seguit, els més valents han tingut l'oportunitat de fer un bany al mar. La Reina i el Rei del Carnaval tenen avui una agenda apretadeta. A les onze visiten l'Ajuntament, i mitja hora més tard les parades del peix a la Llotja. A quarts de dues arriba una de les novetats del dia. Es tracta de l'arrossada popular pels botiguers de Palamós. L'organitza la colla Els Destronats i es fa a la cruïlla dels carrers Major, Dídac Garrell i Cervantes. Més cèntric impossible.
La Reina Ninight i el rei Kin Cool visitaran després el sociosanitari Palamós Gent Gran i, a dos quarts de cinc, començaran a fer la volta pels comerços ambientats. Amb un so ben característic de fons. El de les batucades, que seran protagonistes durant la tarda. En el que s'havia anunciat en principi com un concurs, però que ha variat una mica el format previst. Dolors Ors, presidenta de l'Associació Carnaval de Palamós.L'exhibició final de les batucades es farà a partir de les sis de la tarda a l'estenedor de xarxes. A la nit, els Xatos han organitzat una festa 'lolailo' a l'Hotel Trias, ambientada amb la música de Los Manolos. I després, vuitè concert de Litus al Cub al bar La Planassa, conegut popularment com 'Ca l'Agustí', que aquest any celebra el vintè aniversari. L'ambientació, precisament, és sobre els anys vint.Totes les notícies:


Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...