El Ple aprova la pròrroga del contracte de neteja, amb crítiques de Som-hi i de la CUP

18/04/2024 Medi Ambient


Recollida d'escombraries a la zona del Mercat Municipal, en una imatge d'arxiu.

Recollida d'escombraries a la zona del Mercat Municipal, en una imatge d'arxiu.

El Ple de l'Ajuntament de Palamós va acordar aquest dimarts passat establir una quarta pròrroga de durada del contracte de gestió de la recollida de residus i de la neteja viària i de platges al municipi. Era una mesura que ja s'havia anunciat, després que la pròrroga vigent s'acaba aquest 30 d'abril proper, i encara no s'ha fet el concurs públic per adjudicar el contracte nou.

El que està vigent es va adjudicar a l'empresa Urbaser, per primera vegada, l'any 2006. El 2014 es va prorrogar per 8 anys més i, des d'aleshores, s'ha anat allargant d'any en any. Això es podria fer fins als 25 anys, en total. Sembla que no serà així perquè el govern municipal té intenció de posar a concurs públic el contracte nou aquest estiu que ve, i tenir-lo adjudicat i en vigor d'aquí a un any. Mentre, estarà vigent aquesta nova pròrroga. Segons va explicar en el Ple la regidora de Gestió de Residus, la republicana Maria Puig, el motiu és que s'han estimat més esperar a la resolució de la negociació de conveni entre l'empresa i els treballadors, d'una banda, i a engegar el projecte de la nova planta de transferència de residus, de l'altra. Aquest projecte va tenir la llum verda inicial en el mateix Ple del dimarts. Durant aquest, en principi, últim any de contracte també s'aplicaran diferents millores en el servei, per exemple avançant la compra de maquinària nova, com ja va explicar Ràdio Palamós. Maria Puig.



El principal grup de l'oposició municipal, Som-hi per Palamós i Sant Joan, va votar contra la pròrroga del contracte de neteja i recollida de residus. La portaveu del grup, Teresa Ferrés, considera que el govern ha incomplert el seu compromís, i critica especialment als socis d'ERC, el PSC i Junts per Palamós, que ara acceptin allò que abans rebutjaven.



Socialistes i Junts van explicar en el Ple per què donen suport a aquesta nova pròrroga del servei. Escoltem els seus portaveus, respectivament Raimon Trujillo i Raquel Gallego.



També va votar contra la pròrroga el grup municipal de la CUP, que va insistir en la necessitat de municipalitzar la recollida de deixalles i la neteja viària. Alexan Weltz és el seu portaveu municipal.



El mateix Ple ordinari d'aquest mes d'abril va donar el vistiplau a destinar 468.000 euros del romanent de tresoreria a avançar la compra de maquinària nova de neteja viària. Una de les 5 mesures incloses en el pla de xoc de neteja que el govern de Palamós va anunciar fa uns dies i que s'aplicaran al llarg d'aquest any de pròrroga del servei.



Totes les notícies:

Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...