desembre de 2019


En la recta final del 2019, la Generalitat ha donat alguns tocs d’atenció sobre el projecte de reforma del camí de ronda de Palamós. Primer va ser un informe que advertia de l’afectació que podia tenir aquesta obra en diferents espècies de fauna existent a la zona, bàsicament ocells. Després va venir un segon advertiment. En aquest cas un informe de la secció de Biodiversitat i Medi Natural del Departament de Territori i sostenibilitat, demanant garanties per evitar la pèrdua de relleu i de naturalitat en el paisatge, així com per posar l’accent en el tipus de mobiliari, baranes, panells informatius o fites que es faran servir. Tant en un cas com en l’altre l’Ajuntament de Palamós ha reaccionat assegurant que la reforma del camí de ronda serà respectuosa, i que el projecte té en compte totes les recomanacions que fan els informes del Govern.

En l’últim mes de l’any Palamós va patir un fort ensurt. La nit del 15 de desembre es va calar foc en un edifici del carrer de Cervantes, que va obligar a desallotjar l’immoble i a atendre diverses persones per inhalació de fum. Les flames van començar en el quadre de comptadors de la comunitat, que pateix un problema d’ocupació il•legal d’habitatges, i el foc va provocar una intensa fumera que es va estendre per tot l’edifici. A causa d’això, deu persones van haver de ser ateses pel Sistema d’Emergències Mèdiques. Set d’elles, un adult i sis menors, les van portar a l’hospital de Palamós. La majoria van rebre l’alta a les poques hores, però hi va haver un ingressat per rebre tractament a la cambra hiperbàrica. L’incendi, que va causar un gran enrenou, va mobilitzar quatre unitats dels Bombers de la Generalitat, tres ambulàncies del SEM i efectius de la Policia Local de Palamós i dels Mossos d’Esquadra.

Al desembre es va confirmar que Palamós tindrà, per primera vegada, l’oferta d’institut escola. Serà a partir del curs 2020-2021. És un model que aplega en un mateix centre l’oferta d’educació infantil, primària i secundària, i tindrà com a seu l’Aula d’Aprenentatge, l’antic edifici de l’escola Vila-romà. El seu objectiu és aconseguir l’èxit educatiu de tot l’alumnat i combatre la segregació escolar. Catalunya va recuperar per llei aquest model, ara fa una dècada, recollint una tradició pedagògica que ja s’havia iniciat en l’etapa republicana. Ara Palamós s’incorpora a la nòmina de municipis catalans que disposaran d’institut escola. Ja hi havia 53 centres en funcionament arreu del país, i ara la Generalitat ha confirmat que se’n creen 26 més.

I Palamós ha acabat l’any de molt bon humor. Si més no les persones que van tenir l’encert de comprar el número 23.059 de la Grossa de Nadal. L’administració de loteries número 1, situada al carrer de Dídac Garrell, va vendre 1.700 dècims d’aquest número premiat amb un dels cinquens premis de la tradicional rifa nadalenca de la loteria nacional. Cada dècim està dotat amb un premi de 6.000 euros. En total, l’administració palamosina va repartir 10 milions 200 mil euros. Un número que tenia abonats des de feia molts anys i que es va vendre en finestreta, però també a través d’establiments com el bar El Bon Cremat, al costat del CAP de Palamós, o la llibreria Dalmau, a Sant Antoni. Tant de bo aquest cop de sort amb què hem tancat l’any sigui un bon presagi pel 2020.


El nou camí de ronda tindrà 3400 metres, des de les Pites i fins a Castell

El foc va obligar a desallotjar l'edifici i deu persones van ser ateses per intoxicació de fum

El nou institut escola tindrà la seu a l'Aula d'Aprenentatge, l'antic edifici del Vila-romà

Lluís Espadalé, propietari de l'Administració de Loteries número 1, on es va vendre el 23.059

Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...