desembre de 2023


El mes de desembre va començar amb un incident que hauria pogut acabar en tragèdia. L’embarcació d’arrossegament amb base a Palamós ‘La Puntaire’ es va enfonsar quan feinejava a 7 milles de la costa, després de rebre l’impacte d’un fort cop de mar. Els 4 membres de la tripulació van poder abandonar el vaixell i van ser rescatats sense danys personals. Quan es va produir l’incident, ‘La Puntaire’ pescava gamba en un lloc on la profunditat pot arribar als 700 metres. L'embarcació, de fusta i construïda l’any 1979, és irrecuperable i el dany econòmic, molt gran.


Aquest desembre, Palamós ha viscut l’última edició de la Fira Nadalenca. Amb l’impuls de Carme Maristany i d’un grup de col·laboradors, va néixer l’any 1976 per recollir fons per a les persones amb discapacitat psíquica. La Fira s’ha acomiadat després de 45 edicions i havent recollit en total més de 400.000 euros. En la del comiat ha batut el rècord de recaptació amb més de 22.000. Els seus promotors consideren que els objectius pels quals va ser creada s’han complert i que, ara, a la societat civil li correspon fer un pas al costat i que siguin les administracions competents les que s’encarreguin de les necessitats d’aquest col·lectiu.


En l’últim tram de l’any ha començat la instal·lació d'un ascensor que unirà la plaça del Pedró amb el passeig que passa en paral•lel al vial del Port. Aquesta infraestructura permetrà millorar l'accessibilitat entre el barri Vell i aquest àmbit litoral on se situen les instal·lacions del port Marina Palamós. Les obres duraran uns 8 mesos i el cost és de 490.000 euros, que assumeix íntegrament Marina Palamós. L'ascensor, que en total salvarà un desnivell d’uns 20 metres, serà d'accés i ús públic i tindrà un horari de funcionament que s'acordarà entre l'Ajuntament i el mateix equipament nàutic.


L’hospital de Palamós i Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà s’han afegit un any més a la Marató de TV3, però aquest cop ho han fet amb una proposta que ha barrejat salut i cultura. Per a l’ocasió, SSIBE s’ha aliat amb l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni, aprofitant la celebració del segon aniversari del projecte ‘Calonge, poble de llibres’. A través d’un programa format per una vintena d’activitats, la ‘book town’ calongina s’ha promocionat i ha ajudat a recollir fons per a la investigación de les malalties relacionades amb la salut sexual i reproductiva.


L'embarcació 'La Puntaire' es va enfonsar a set milles de la costa de Palamós

La Fira Nadalenca diu adéu després de 45 edicions

Presentació del projecte d'ascensor entre el Pedró i el Port Marina

'Calonge Poble de Llibres' ha col·laborat aquest any amb La Marató de TV3

Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...