Notícies

Palamós opta al Pla de foment del turisme per acabar de finançar el nou camí de ronda

22/10/2018 Medi Ambient - Jordi Rodríguez

Mirador de Cap Gros, amb la pineda d'en Gori, S'Alguer i Castell de fons.

L’Ajuntament de Palamós ha demanat una subvenció al Pla de foment territorial del turisme per completar el finançament de la reforma del camí de ronda, entre el passeig de les Pites i la platja de Castell. L’actuació puja a un total d’1’4 milions d’euros i l’Ajuntament ja en té lligats ara mateix 600.000 dels fons Feder de la Unió Europea, i 210.000 de recursos propis que ha previst en el capítol d’inversions del pressupost del 2019, que el Ple va aprovar inicialment la setmana passada. (Llegir més)

La CUP comença a treballar el programa de les municipals

22/10/2018 Política - Jordi Rodríguez

La candidatura de la CUP Palamós i Sant Joan que es va presentar a les eleccions de 2015. La CUP Sant Joan-Palamós comença avui el procés per elaborar el seu programa per a les eleccions municipals de l’any que ve. El procés es farà a través d’assemblees obertes, el mateix format amb el qual els cupaires van decidir el mes de setembre passat participar en els comicis locals. Fins al desembre es convocaran un total de cinc reunions temàtiques. La primera, avui mateix, abordarà les propostes per a l’activació econòmica de Palamós i Sant Joan. (Llegir més)

El Marella Dream anul·la la seva última escala de l'any a Palamós

22/10/2018 Serveis - Jordi Rodríguez

El Marella Dream en la seva darrera visita a Palamós, a principis d'octubre. (Foto: Ports de la Generalitat). El port de Palamós havia de rebre avui l’última escala del vaixell Marella Dream, aquesta temporada. Finalment no ha estat possible perquè, el dissabte, el capità del creuer va decidir cancel·lar-la atenent a la previsió meteorològica que hi havia en aquell moment. El Marella Dream és el creuer que ha fet més escales aquest any al port palamosí, deu en total. (Llegir més)


Agenda

 • Taller de marxa nòrdica
  Dia i hora: cada dilluns a les 13.00h
  Lloc: parc de salut de la plaça d'Enric Vincke
  Organitza: Dipsalut
  22/10/2018 - 13:00
  Dilluns, a les 13.00h, nova sessió d'aprenentatge de marxa nòrdica al parc de salut de la plaça d'Enric Vincke.
  El taller per provar aquesta modalitat de fer esport està promogut per Dipsalut, Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona.
  La marxa nòrdica és un esport fàcil per a tots els públics, independentment de l'edat i la condició física, que porta molts beneficis per a la salut. Destaca pel seu fàcil aprenentatge i, a la vegada, per la baixa sensació de cansament durant la pràctica. Tan senzill com caminar incorporant uns pals dissenyats específicament per a aquest ús.
  No cal inscripció prèvia, ni portar bastons.
 • Sessions de gimnàstica per a dones afectades de càncer de mama
  Dia i hora: cada dimarts, de 15.30h a 16.30h
  Lloc: casa Mas Guàrdies (sobre l'Hospital)
  Organitza: delegació a Palamós de la Fundació Oncolliga Girona amb la col·laboració de l'Espai Dona de Palamós
  23/10/2018 - 15:30
  Sessions de gimnàstica per a dones afectades de càncer de mama. Cada dimartsl, la Fundació Oncolliga Girona organitza les sessions de gimnàstica adreçades a dones afectades de càncer de mama, unes sessions dirigides per una fisioterapeuta per ajudar a guanyar mobilitat, elasticitat i prevenir el limfedema.
  Les sessions es fan cada dimarts de les 15.30h a les 16.30h al local de Mas Guàrdies.
  Si voleu més informació, podeu trucar al telèfon 972 31 70 24 o el 649 631 697 (Hortènsia Doporto)
  Organitza: delegació a Palamós de la Fundació Oncolliga Girona amb la col·laboració de l'Espai Dona de Palamós.
 • Tallers informàtica avançats
  Dia i hora: del dilluns 22 d'octubre al dimecres 31 d'octubre, de les 09:30h a les 13:30h
  25/10/2018 - 09:30
  Setmana de tallers d'informàtica avançats organitzats per l'Àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Palamós.
  Com crear pàgines de Facebook. Saber com funciona Google pel que fa a posicionament. Com saber qui mira la teva web, a través de l'eina Google Analytics o saber fer la pròpia web amb el wordpress.
  Tots aquests temes són els que es tracten en els tallers d'informàtica avançats que es fan aquesta setmana a Palamós. Els tallers es fan en horari de 09:30h a 13:30h al Punt Jove.
  Van adreçats a persones residents a Palamós, en situació d'atur o treballadors autònoms i laborals que estiguin actius però volen millorar laboralment.
  Per informar-te i fer les inscripcions pots entrar al web palamosocupacio.cat, o trucar al telèfon 972 38 06 00, també pots arribar-te fins a l'Àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Palamós, a la Casa Muntaner, al Parc dels Països Catalans, davant la Biblioteca.
 • Cicle Gaudí de cinema en català :"Formentera Lady"
  Dia i hora: dijous 25 d'octubre a les 20:00h
  Lloc: Teatre La Gorga
  Organitza: Àrea de Cultura i Patrimoni de l' Ajuntament de Palamós i Cicle Gaudí.
  25/10/2018 - 20:00
  Dijous, a les 20:00h, a La Gorga, projecció de la pel·lícula "Formentera Lady" protagonitzada per José Sacristán, amb Jordi Sánchez, Nora Navas, Ferran Rañé i Sandro Ballesteros en el repartiment.
  Dirigida per Pau Durà, "Formentera Lady" és la història d'en Samuel, un hippy dels 70 arribat a l'illa de Formentera, i on es guanya la vida tocant el banjo en un bar. Una vida sense sobresalts fins que l'arribada de la seva filla i el seu nét, del qual el vell hippy acabarà fent-se càrrec, iniciant així un nou viatge en el seu crepuscle, que serà esperançador i iniciàtic alhora.
  Dijous, una nova proposta del cicle Gaudí de cinema que porta fins a Palamós una cartellera estable de cinema.
  El preu de l'entrada és de 4,5 euros, de 3 euros la reduïda.
  Les entrades es poden comprar al web lagorga.cat.
  Organitza: Àrea de Cultura i Patrimoni de l' Ajuntament de Palamós i Cicle Gaudí de cinema en català.
 • "Mestres dels fogons": Intercanvi de cuines marineres del Golf de Lleó (França) i la Costa Brava
  Dia i hora: divendres 26 d'octubre a les 15:15h
  Lloc: Espai del Peix
  Organitza: Museu de la Pesca
  26/10/2018 - 15:15
  Divendres tenim la primera sessió de l'activitat "Mestres dels fogons", del programa Memòria Viva 2018-2019 organitzat pel Museu de la Pesca.
  En aquesta primera sessió de "Mestres dels fogons", veurem en directe les dues maneres diferents de cuinar que tenen dues comunitats pesqueres d'aquesta part de la Mediterrània, la dels pescadors de la Costa Brava i la dels pescadors francesos de la Costa Vermella del Golf de Lleó. Com a representants, un pescador de Palamós i un altre de Cotlliure, cuinaran davant els assistents, plats tradicionals del receptari mariner.
  Divendres, a partir de les 15:15h i fins a les 17:00h, a l'Espai del Peix: "Intercanvi de cuines marineres del Golf de Lleó (França) i la Costa Brava", la primera sessió de la nova temporada de "Mestres dels fogons".
  L'activitat és gratuïta.
  Organitza: Museu de la Pesca
 • Visita guiada a la subhasta del peix a la llotja
  Dia i hora: cada divendres a partir de les 16.30h
  Lloc: Llotja de Palamós
  Organitza: Museu de la Pesca
  26/10/2018 - 16:30
  Divendres, a partir de les 16.30h i cada mitja hora, podeu fer una visita guiada a la subhasta del peix a la llotja de Palamós.
  A través d'un gran mirador sobre la llotja, d'uns audiovisuals, d'uns plafons expositius i l'acompanyament en tot moment d'un guia, s'explica en directe el funcionament de la subhasta i l'origen de les espècies que s'hi veuen, les embarcacions que les capturen, els caladors on treballen els pescadors i com s'organitzen entorn de la confraria.
  Preu: 1,5 euros. Cal una inscripció prèvia al Museu de la Pesca. Telèfon 972 600 424.
  Organitza: Museu de la Pesca
 • Inauguració 8a exposició col·lectiva socis Cine Club Bahia
  Dia i hora: divendres 26 d'octubre a les 19.00h
  Lloc: sala polivalent Biblioteca Municipal
  Organitza: Associació Fotogràfica Cine Club Bahia
  26/10/2018 - 19:00
  Divendres s'inaugura la 8a exposició col·lectiva de fotografies dels socis de l'Associació Fotogràfica Cine Club Bahia.
  Divendres, a les 19.00h s'inaugura la 8a exposició col·lectiva del Cine Club Bahia, una trobada anual i mostra dels treballs que han fet els socis del Cine Club al llarg de l'any.
  L'exposició es podrà visitar fins al mes de gener a la sala polivalent de la Biblioteca Municipal.
  Organitza: Associació Fotogràfica Cine Club Bahia
 • Showcooking de cuina marinera amb peix de la confraria de pescadors de Palamós
  Dia i hora: divendres i dissabtes a les 20:00h
  Lloc: Espai del Peix
  Organitza: Museu de la Pesca-Espai del Peix
  26/10/2018 - 20:00
  Els divendres i dissabtes hi ha Showcooking de cuina marinera amb peix de la confraria de pescadors de Palamós i degustació de plats, a l'Espai del Peix.
  El showcooking és una activitat de demostració i degustació en directe de cuina marinera tradicional, la dels nostres pescadors, elaborada amb peix de la llotja de Palamós.
  A partir de l'explicació en directe, les propostes gastronòmiques de cada sessió remarquen el potencial de diferents productes pesquers de la llotja, especialment d'aquells menys cotitzats o coneguts.
  Showcooking de cuina marinera, els divendres i dissabtes a les 20.00h . El preu és de 20 euros. Més informació al Museu de la Pesca. Telèfon 972 600 424.
 • 2n Concurs de Curtmetratges Curts de Gambals
  Dia i hora: dissabte 27 i diumenge 28 d'octubre -veure bases
  Lloc: recollida material Celler del Barri Vell. Projecció al Teatre La Gorga
  Organitza: Associació Cultural Showboys
  27/10/2018 - 09:00
  Dissabte, prepareu les càmeres dels mòbils, organitzeu un equip i preparats per participar en el 2n Concurs de Curtmetratges Curts de Gambals.
  Amb l'experiència de l'any passat ja sabeu què heu de fer : gravar un curt a Palamós, en 24 hores i introduir a la gravació l'objecte que us donarà l'organització.
  La cursa per gravar el curtmetratge començarà dissabte, a les 09:00h al restaurant el Celler del Barri Vell. A partir d'aquest moment els participants tindreu 24 hores per enregistrar el curtmetratge.
  El visionament dels curts i l'entrega de premis es farà diumenge a les 19:00h al teatre La Gorga.
  Trobareu les bases de participació al concurs Curts de Gambals 2018 al web showboys.cat. Organitza: Associació Cultural Showboys.
 • Taller de cuina del peix per a famílies
  Dia i hora: dissabte 27 d'octubre a les 12.00h
  Lloc: Espai del Peix
  Organitza: Museu de la Pesca - Espai del Peix
  27/10/2018 - 12:00
  Dissabte a les 12.00h a l'Espai del Peix : Taller de cuina del peix per a famílies.
  Un taller que té com a objectiu difondre i valorar la cuina tradicional i la gastronomia dels productes del mar comercialitzats a la llotja de Palamós, especialment aquelles espècies més desconegudes pels consumidors o menys cotitzades als mercats i les peixateries.
  Els participants treballaran activament en l'elaboració de diferents plats de peix de tradició marinera del nostre territori, sota la direcció dels cuiners de l'equipament i altres professionals col·laboradors de l'Espai del Peix.
  Preu: 10 €. Menors acompanyats d'un adult: 2,5 €. Gratuït pels menors amb el carnet del Club Súper 3
  Organitza: Museu de la Pesca – Espai del Peix
 • "Projecció inèdita del Palamós dels anys 20" amb música en directe de Ferran Martínez (piano)
  Dia i hora: dissabte 27 d'octubre a les 20:00h
  Lloc: Teatre La Gorga
  Organitza: Servei d'Arxiu Municipal amb col·laboració amb Teatre La Gorga.
  27/10/2018 - 20:00
  Dissabte se celebra el Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual.
  Per aquest motiu, el Servei d'Arxiu Municipal, amb col·laboració amb el Teatre La Gorga, us convida a la "Projecció inèdita del Palamós dels anys 20", un muntatge fet a partir de diverses pel·lícules en format 9,5 mm, que formen part del fons Escoruela Vidal i que ens porten al Palamós de finals dels anys 20 del segle passat.
  La projecció va acompanyada de música en directe, amb el pianista Ferran Martínez, compositor de bandes sonores per teatre i dansa, intèrpret i professor de Teatre Musical a l'Institut del Teatre de Barcelona.
  Dissabte, a les 20:00h, a La Gorga, "Projecció inèdita del Palamós dels anys 20". Una proposta per commemorar el Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual.
  L'entrada és gratuïta.
  Organitza: Servei d'Arxiu Municipal amb col·laboració amb Teatre La Gorga.
 • Visita guiada gratuïta al castell de Sant Esteve de Mar
  Dia i hora: diumenge 28 d'octubre a les 12:00h
  Lloc: castell de St.Esteve de Mar
  Organitza: Museu de la Pesca.
  28/10/2018 - 12:00
  Per diumenge, a les 12:00h, el Museu de la Pesca organitza una visita guiada gratuïta al Castell de Sant Esteve de Mar.
  La visita guiada dona a conèixer la història del castell des dels seus orígens, interpreta la seva estructura a partir de les restes consolidades i ajuda a comprendre les diferents funcions que ha tingut al llarg de la seva història i la seva importància per a l'origen de la vila de Palamós, quan el rei Pere II el Gran el 1277 el va comprar per fundar al territori un port per als seus vaixells.
  La visita és gratuïta i cal una inscripció prèvia al Museu de la Pesca, telèfon 972 600 424.
 • Palamós Gastronòmic 2018
  Dia i hora: fins al diumenge 28 d'octubre
  Lloc: veure enllaç
  Organitza: Ajuntament de Palamós i FECOTUR
  28/10/2018 - 13:00
  Fins al 28 d'octubre, gaudeix de la campanya Palamós Gastronòmic 2018.
  Una desena de tavernes, prop d'una vintena de restaurants amb tota una carta variada d'especialitats de cada casa.
  Tapes i plats amb productes de temporada, tasts de vins i maridatges, tallers de cuina i salaó d'anxoves, show-cookings per degustar peix de la llotja de Palamós; visites a les barques de pesca, a la subhasta del peix i moltes propostes més que trobaràs al web palamosgastronomic.cat.
  Fins al 28 d'octubre, gaudeix del Palamós Gastronòmic.
  Organitza: Ajuntament de Palamós i FECOTUR
 • Xerrada-taller "L'estrès...aprèn a gestionar-lo!!"
  Dia i hora: dimarts 30 d'octubre a les 20:00h
  Lloc: Biblioteca Municipal
  Organitza: Biblioteca Lluís Barceló i Bou
  30/10/2018 - 20:00
  Dimarts a les 20:00h, a la Biblioteca, es fa una xerrada-taller sobre com aprendre a gestionar l'estrès.
  Un taller d'una hora de durada, de les 20:00h a les 21:00h, conduït pel coach Màrius Pla. Dimarts, a la Biblioteca, taller "L'estrès...aprèn a gestionar-lo!!".
  Una activitat gratuïta organitzada per la Biblioteca Lluís Barceló i Bou.

Publicitat

 • Restaurant Can Quel, ara amb nova direcció
  De dilluns a divendres 5 propostes diferents per fer el menú de migdia. Estem especialitzats en carns,. peixos,.. arrossos, fem menús per a grups.
  Passeig del Mar, 42 - Palamós - Telèfon 972 31 39 65
 • Granja Cristall, l'essència més genuïna i autèntica de Palamós.
  Un lloc on degustar el millor cafè i la millor xocolata amb xurros o melindros. L'espai per fer el vermut i descobrir les tapes de la casa.
  C/ López Puigcerver 21 de Palamós, davant l’Hotel Casa Vincke.
 • Projectes a mida amb tracte personalitzat.
  Fotos publicitàries, promocionals d'entitats o per decorar.
  Servei d'exposició, retoc fotogràfic i revelat pels més romàntics.
  C/ Major, 11 - Palamós - Tel. 972 31 48 72 - 686 169 463 - olga.grassot@gmail.com
 • Ràdio Pepe. Fem 60 anys! Electrodomèstics, informàtica i telefonia.
  Consulta les nostres promocions constants. Segueix-nos a facebook i twitter.
  Avinguda President Lluís Companys, 80 - Palamós - Telèfon 972 31 70 66
 • Cafeteria Mònica
  Fem menú diari, esmorzars, pizzes casolanes, tapes, arrossos, fideuàs
  Obrim cada dia a partir de les 8 del matí.
  Avinguda 11 de setembre, 35 - Palamós - Telèfon 972 31 88 26
 • Cafeteria Restaurant Can Paco - Cuina oberta tot el dia, des de les 9.30h
  Entrepans, gambes de Palamós, carns de Girona, arrossos i fideuàs.
  C/ President Macià número 4 - Palamós - Telèfon 972 31 68 91


Altres notícies

 • Èxit dels actes benèfics de Creu Roja i l'Associació Pots

  22/10/2018 Societat - Jordi Rodríguez

  Creu Roja Palamós i l'Associació Pots han valorat molt positivament els actes solidaris que han dut a terme aquest cap de setmana passat. Creu Roja ha recaptat uns 2.500 euros amb el concert solidari que va fer ahir a La Gorga. Per la seva banda, Pots va reunir unes 200 persones en la sessió de zumba solidària que va tenir com a escenari el passeig del Mar, aquest darrer dissabte.... (Llegir més)

 • Conveni amb la Caixa per canviar 30 llits de Palamós Gent Gran

  22/10/2018 Societat - Jordi Rodríguez

  Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà i l’Obra Social ‘la Caixa’ han firmat un conveni de col•laboració per a la compra de 30 llits hidràulics pel centre sociosanitari Palamós Gent Gran. L’acord, valorat en 45.000 euros, permetrà substituir una trentena de llits que estaven al centre des de la seva inauguració, l’any 2005, i que ja han quedat obsolets. ... (Llegir més)

 • Resultats esportius del cap de setmana

  22/10/2018 Esports - Jordi Rodríguez

  L'alegria del Palamós Club de Futbol per la victòria de la setmana passada al camp del Can Vidalet ha durat poc. Els palamosins van tornar a caure ahir a casa, en el derbi empordanès contra La Jonquera. Els visitants van remuntar el gol de Toni Gamell i es van imposar per 1 gol a 2. Amb aquesta derrota, el Palamós es manté amb 11 punts i tanca la jornada instal·lat a la desena posició de la classificació. ... (Llegir més)

 • El Palamós perd el derbi empordanès davant la Jonquera (1-2)

  21/10/2018 Esports - Yolanda Aguilar

  Partit entretingut el que han pogut veure els espectadors que han assistit aquesta tarda a l'Estadi Palamós Costa Brava. Els palamosins han protagonitzat una bona primera part, dominant el partit i disposant de bones ocasions de gol. Gamell ha avançat el marcador dels locals al minut vint, després d'una bona jugada personal. Els jonquerencs també han tingut ocasions i Bruno ha acabat empatant a manca de cinc minuts per arribar al descans.... (Llegir més)

 • Zumba solidària amb l'Associació Pots per tancar la setmana 'Palamós zero barreres'

  19/10/2018 Societat - Jordi Rodríguez

  Una sessió de zumba solidària posa demà el tancament a la setmana d’activitats del programa ‘Palamós zero barreres’. L’acte està organitzat per l’Associació Pots, que treballa en l’àmbit de les activitats inclusives per a persones amb discapacitat, i que al llarg de la setmana ha col•laborat també en sessions de sensibilització per a alumnes de primària de les escoles del municipi. ‘Palamós zero barreres’ vol fomentar actuacions per a la supressió de barreres arquitectòniques en espais públics.... (Llegir més)

 • Portes obertes de Càritas a l'EDAP i al rober

  19/10/2018 Societat - Jordi Rodríguez

  Càritas Interparroquial Palamós-Sant Joan fa avui i demà unes jornades de portes obertes. Ho fa per donar-se a conèixer i fer visible el ventall d’actuacions que fa per ajudar les famílies vulnerables del municipi, i intentar captar així voluntaris i suport en aquesta tasca. En aquestes jornades de portes obertes els participants podran veure la feina que es fa a l’Espai de Distribució d’Aliments i també al rober. ... (Llegir més)

 • La CUP tria Palamós per reunir el consell polític i per fer un acte sobre sobirania econòmica

  19/10/2018 Política - Jordi Rodríguez

  Dins la campanya ‘Horitzó República’ que la CUP-Crida Constituent està realitzant en diferents municipis de Catalunya, la formació de l’esquerra anti-capitalista arriba aquest cap de setmana a Palamós per fer una xerrada sobre sobirania econòmica. La CUP també ha triat Palamós com a seu, aquest dissabte, de la reunió extraordinària del seu consell polític.... (Llegir més)

 • Empresariat emprenedor explica la seva experiència, avui a l'Espai del Peix

  19/10/2018 Serveis - Jordi Rodríguez

  L’Ajuntament de Palamós i la Cambra de Comerç han fet aquest matí una jornada tècnica sobre emprenedoria, models de negoci i cultura de la innovació. L’objectiu era analitzar i debatre entorn als aspectes rellevants de l’emprenedoria. Des de la idea inicial de negoci, a la creació de l’empresa o les capacitats per generar models des de la cultura de la innovació, La jornada, que s'ha fet a l’Espai del Peix durant tot el matí, ha convidat representants de sis iniciatives empresarials perquè comparteixin amb els assistents la seva experiència.... (Llegir més)

 • Sofregits i vins, pròxims protagonistes del 'Palamós Gastronòmic'

  19/10/2018 Serveis - Jordi Rodríguez

  Les jornades ‘Palamós Gastronòmic’ ja tenen a punt les activitats del tercer cap de setmana, dels quatre que s’han programat en l’edició d’aquest any. Aquestes activitats venen marcades pel taller de sofregits, que es farà demà, i per tot un seguit d’activitats relacionades amb la cultura del vi. 'Palamós Gastronòmic', que aquest any ja arriba a la setena edició, va començar el dia 5 d'octubre i allargarà les seves activitats fins al dia 27, sempre concentrades en el cap de setmana. ... (Llegir més)


+ vídeos...Destacats

Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...