Pescadors i productors de plantes aromàtiques creen una línia de condiments pel peix

01/07/2021 Serveis - Jordi Rodríguez


La presentació s'ha fet avui a l'Espai del Peix de Palamós.

La presentació s'ha fet avui a l'Espai del Peix de Palamós.

Els pescadors de Palamós i un grup de productors de planta aromàtica de l'Empordà s'han embarcat en un projecte conjunt per crear una línia de condiments per cuinar el peix. N'han creat un per a peix blanc i un altre per a peix blau, amb l'objectiu de posar en valor els productes alimentaris empordanesos de proximitat. En el projecte hi col·laboren l'empresa Emporarom, la Confraria de Pescadors de Palamós i el Museu de la Pesca.

Emporarom es va crear fa 3 anys i aplega quatre petits productors de planta aromàtica de l'Empordà. L'empresa té conreus a diferents localitats, entre elles Palamós, i un espai visitable a l'Escala. Aquests productors van començar comercialitzant infusions basades en les deïtats gregues, i ara fa un any van decidir obrir la producció de condiments per a la cuina amb la denominació 'Herbes de l'Empordà'. Van començar pel peix i, per aquest motiu, van contactar amb la Confraria de Pescadors de Palamós i el Museu de la Pesca. Per definir el projecte van anar a buscar arrels històriques, explica Pere Coll, un dels responsables d'Emporarom.Els productors d'herbes van realitzar nombroses proves amb el cuiner de l'Espai del Peix, Ramon Boquera, fins a concretar dues barreges: una per peix blau i una per a peix blanc, que ja es comercialitzen. Per exemple, la del peix blau porta una mescla de fonoll, menta, marialluïsa i marduix. El preparat pel peix blanc, per la seva banda, porta fonoll, orenga, sàlvia i sajolida. La tècnica del Museu de la Pesca, Glòria Ñaco, diu que el projecte lliga amb la filosofia de l'Espai del Peix.Els condiments per a peix estan fets a base de plantes aromàtiques autòctones, que ja s'han utilitzat tradicionalment per cuinar peix, amb combinacions que puguin ser utilitzades per fer diversos plats, i no una única recepta.


Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...