desembre de 2017


El Gran Recapte d’Aliments va recollir aquest passat mes de desembre a Palamós uns 15.000 quilos de productes alimentaris de primera necessitat. La xifra és inferior als 16.200 quilos aconseguits l’any passat, però suposa una injecció molt important per a l’Espai de Distribució d’Aliments ‘Albert Castejón’, que cada any atén més de 300 famílies que tenen dificultats per posar un plat a taula. El Recapte es va fer en onze supermercats del municipi, amb la participació de 150 voluntaris. Precisament, un dels principals problemes a què han hagut de fer front aquest any els organitzadors del Banc dels Aliments ha estat la dificultat de trobar persones voluntàries.


Al desembre, el port de Palamós va rebre durant sis dies la visita del vaixell Astral de l’ONG Proactiva Open Arms. L’Astral va venir en el marc d’una campanya de sensibilització sobre la situació d’emergència humanitària al Mediterrani central. El vaixell ha rescatat 15.000 persones en el temps que ha operat a les aigües de pas utilitzades pels refugiats en el seu trànsit cap a Europa. Aquesta campanya, que l’ha portat a la majoria de ports de Catalunya, ha servit per obrir l’Astral a les visites del públic i també per explicar a estudiants de primària i de secundària la seva tasca de salvament de les persones que fugen de la guerra, la persecució i la pobresa.


El fort temporal de mar que hi va haver l’11 de desembre va deixar una imatge força inèdita al racó de la platja Gran de Palamós. La ventada i les onades van fer caure al mar diversos contenidors buits que protegien les piles de biomassa estibades al moll comercial, a punt per carregar un vaixell. Això va fer que una bona quantitat d’aquest residu forestal anés a parar l’aigua, i s’estengués pel port pesquer i per una part de la platja. L’empresa concessionària de la càrrega va haver de fer mans i mànigues per netejar-ho tot. El front marítim de Sant Antoni també va quedar força perjudicat pel temporal, especialment a la zona de la platja d’Es Monestrí, d’on es va endur molta sorra.


La candidatura de Junts per Catalunya va ser la més votada al municipi de Palamós en les eleccions al Parlament de Catalunya celebrades el 21 de desembre. Esquerra Republicana de Catalunya es convertia en la segona força més votada a nivell local, relegant a Ciutadans a la tercera posició. El Partit dels Socialistes de Catalunya és la quarta força en nombre de suports a Palamós.
La participació en aquestes eleccions del 21D va ser històrica, amb una participació del 79,39%, o el que és el mateix, 10.259 persones d'un cens total de 12.923, van exercir el seu dret a vot. Són 4 punts més respecte a les eleccions del Parlament de Catalunya de l’any 2015.


Voluntariat del Gran Recapte d'Aliments a Palamós 2017.

El vaixell Astral al port de Palamós.

La platja Gran de Palamós, plena de biomassa. (Foto: Javier Fernández Llorens).

Junts per Catalunya va ser la força més votada el 21D a Palamós.

Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...