desembre de 2016


A les portes del darrer mes de l’any vam informar del resultat del procés participatiu engegat pel govern municipal per fixar els criteris que se seguiran per prioritzar quins carrers de Palamós s’han d’asfaltar des d’ara i fins a final de mandat. Hi van prendre part 180 persones, una xifra que no ha satisfet ningú per bé que els responsables municipals es defensen dient que és una participació de més qualitat que en els processos fets en anys anteriors. Les actuacions futures en manteniment de paviments es planificaran d’acord amb el resultat d’aquest procés i de l’estudi sobre el terreny que han fet els tècnics municipals. L’Ajuntament preveu invertir uns 150 mil euros anuals en asfaltatges, fins a 2019.


El dia 6 de desembre, festivitat que commemora la data d’aprovació de l’actual Constitució Espanyola, els regidors de l’equip de govern de l’Ajuntament de Palamós van anar a treballar. Els edils d’ERC i CiU van obrir les portes de la Casa de la Vila, com també van fer el 12 d’octubre amb motiu de la Festa de la Hispanitat, i van fer atenció al públic. Va ser un acte simbòlic en que van reivindicar el seu dret a no celebrar l’aniversari d’una Constitució que, segons va dir l’alcalde Lluís Puig, no els representa. L’acte reivindicatiu va acabar amb la lectura d’un manifest i amb una concentració que va comptar amb el suport de l’Assemblea Nacional Catalana.


Desembre és, per la presència de les festes de Nadal, el mes per excel•lència de les causes solidàries. Un bon exemple és la Marató de TV3 que, any rere any, recapta grans quantitats de diners per a la investigació mèdica. Aquest 2016 Palamós s’hi ha sumat amb un gran acte celebrat al teatre La Gorga, organitzat per la Comissió d’Ictus de Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà, i en què entre altres entitats també hi ha col•laborat Ràdio Palamós. El teatre es va omplir per assistir a un taula rodona divulgativa de les causes de l’ictus, la seva prevenció i el seu tractament, i que també va comptar amb el testimoni de diversos pacients que han patit aquesta afecció cerebral que pot provocar greus seqüeles i, fins i tot, la mort.

Ràdio Palamós va presentar el mes de desembre una producció audiovisual dedicada a la vida del doctor Francesc Dalmau. El vídeo, dividit en dues parts, és un homenatge a la peculiar trajectòria vital d'aquest personatge, que va ser alcalde de Palamós i diputat d'ERC al Parlament, testimoni directe de la Guerra Civil i que va a participar en el desembarcament de Normandia, durant la Segona Guerra Mundial. Compta amb els testimonis de la seva filla Laura Dalmau i de Francesc Marco Palau, autor de la biografia ‘Francesc Dalmau. De Normandia a Palamós’, llibre presentat a Palamós a principis d'any. Però especialment interessant és el testimoni del mateix Francesc Dalmau gràcies a fragments sonors extrets del programa de Ràdio Palamós 'Hostes vindran' que, l'any 1997, va enregistrar un cicle de tres entrevistes amb el popular doctor. Francesc Dalmau va morir el 31 de desembre de 2003. El reportatge, ‘Vida d’èpica - Francesc Dalmau, el doctor de Palamós’, es presenta, a més, ara que s’han complert 80 anys de l’inici de la Guerra Civil, un conflicte que Dalmau va patir i viure de ben a prop.


Treballs de pintat de senyalització viària al carrer de Provença, un cop acabat l'asfaltatge. (Foto: Ajuntament de Palamós).

Concentració davant l'Ajuntament de Palamós en suport als regidors que varen treballar el dia de la Constitució.

Els participants de l'acte en suport a la Marató de TV3 a La Gorga.

Francesc Dalmau rebent el títol de fill adoptiu de Palamós de mans del llavors alcalde, Jordi Pallí.

Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...