desembre de 2021


Desembre ha estat el mes en què la pèssima evolució de la pandèmia ha fet reaparèixer el terme restriccions. Una realitat que la major part de la població esperava no tornar a haver de viure, després d’haver adoptat ja el protocol de mostrar el certificat vacunal, per accedir a l’interior de bars, restaurants, gimnasos i residències.. Amb el mes de desembre també va arribar un impuls en la vacunació COVID que, a Palamós, s’ha concretat en uns canvis d’escenari per fer-la més eficaç. S’ha canviat l’Estadi Municipal per la Nau dels 50 metres, i l’antigripal només es posa al CAP. També s’ha començat a vacunar la mainada amb dosis pediàtriques, en aquest cas centralitzades a Palafrugell.


Els cossos policials es van posar en alerta aquest desembre a Palamós, després de diferents episodis de robatoris que van coincidir en un espai curt de temps. Primer van ser una desena de cotxes forçats en diferents carrers del municipi, fet que va comportar la detenció d’un home com a presumpte autor dels fets. Després s’hi van ajuntar el robatori a l’interior de l’església parroquial de Santa Maria, amb un botí escàs, i en dues cafeteries. En aquest darrer cas, els Mossos d’Esquadra ho atribueixen a una banda que s’ha especialitzat en sostreure caixes de cobrament ràpid. Les tres branques d’aquest episodi no tindrien relació entre elles, segons les investigacions policials.


En l’últim mes de l’any, Palamós va inaugurar la nova Sala Petita del Centre Cultural La Gorga. Ubicada a la primera planta de l’edifici, la seva finalitat és ser l’escenari d’exhibicions musicals o teatrals de petit format amb un aforament màxim de cent persones. Tot plegat, mirant de fer-ho compatible amb els usos que tenia fins ara aquesta planta de La Gorga, dedicats a les entitats cíviques i socials de Palamós. La inauguració de la Sala Petita, en un acte presidit per la consellera de Cultura de la Generalitat, Natàlia Garriga, ha coincidit amb el 25è aniversari del Centre Cultural La Gorga.


També en clau cultural, els últims dies del 2021 han estat marcats per la posada en marxa de ‘Calonge, poble de llibres’. El projecte ha suposat l’obertura simultània de set llibreries temàtiques repartides per diferents locals d’aquest nucli. L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni els ha donat ajudes de fins a 10.000 euros, a més d’incentius fiscals, per facilitar la seva implantació. El projecte pretén dinamitzar cultural, turística i econòmicament Calonge al llarg de tot l’any. De fet, el municipi espera que fins a 150.000 persones hi passin anualment, atretes per aquesta iniciativa.


Jornada de vacunació a la Nau dels 50 metres

El 13 de desembre van robar a l'Església de Palamós

Inauguració de la Sala Petita del Teatre La Gorga

Set lliberies van obrir el mes de desembre a Calonge

Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...