Taller sobre pesca sostenible a Palamós, en el marc d'un projecte europeu

23/03/2018 Medi Ambient


El taller es farà a l'Espai del Peix.

El taller es farà a l'Espai del Peix.

L’Espai del Peix de Palamós acull demà dissabte un taller sobre el futur de la pesca. La iniciativa forma part de l’Interreg Med Confish, un programa europeu de recerca que pretén connectar les regions pesqueres de la Mediterrània i identificar i resoldre els problemes que tenen en comú. El taller de demà vol recollir les opinions de la gent de Palamós i treballar en una estratègia de desenvolupament sostenible de la pesca i els ecosistemes marins.

L'objectiu principal de Confish és promoure la transferència de coneixement entre comunitats. La cooperació entre els pescadors i els científics és un punt essencial per crear un marc de gestió sostenible de la pesca. El maig de l'any passat ja es va fer un primer taller a Palamós per analitzar les opinions i les expectatives de la gent d'aquí. Ara es repeteix l'experiència per continuar debatent sobre problemàtiques que afecten per igual les comunitats pesqueres de països com Croàcia, Itàlia i Catalunya. Marta Albo és la coordinadora d'aquesta activitat.El taller de demà a l'Espai del Peix començarà a les deu del matí i durarà unes tres hores. Està obert a tothom qui tingui preocupació pel futur de la pesca i dels ecosistemes marins, i els organitzadors esperen que hi hagi la màxima participació.En el context del projecte Interreg Med Confish s'està estudiant l'estat d'explotació de la gamba vermella i del pop roquer, dues de les espècies habituals a la llotja de Palamós. Es fan servir tècniques d'extracció d'ADN per determinar la connectivitat entre poblacions i la seva adaptació als ecosistemes locals.Totes les notícies:

Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...