La Generalitat diu que l'Estat fa una gestió inoperant de les vedes

23/03/2017 Cultura


Meritxell Serret, consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. (Foto: La Xarxa).

Meritxell Serret, consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. (Foto: La Xarxa).

La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat, Meritxell Serret, acusa el govern de l’Estat de ser inoperant en la gestió de les ajudes a les vedes del sector pesquer. Serret es queixa que, dels diners que rep de la Unió Europea, Espanya no destina res a les aturades biològiques. La consellera justifica així el retard amb què cobren els pescadors catalans i diu que, si l’actitud de l’Estat no canvia, les ajudes d’aquest any estan en perill.

La nova normativa vigent ha recentralitzat en l'administració estatal la gestió de les ajudes a les vedes pesqueres en territori espanyol. La consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, reclama al govern central que compleixi amb les seves obligacions.Els pescadors catalans van cobrar a final de l'any passat l'import de les vedes que havien fet a començament de 2016. Segons la consellera Meritxell Serret, la Generalitat és de les poques administracions que ha pogut complir amb aquest compromís.La comunitat pesquera de Palamós és especialment sensible a la política de vedes. Cal recordar que les barques que estan en el pla de gestió de la gamba, 17 del total de 24 que hi ha a la flota d'arrossegament, fan dos mesos d'aturada biològica a l'any, el doble que la resta de flotes del litoral català.Totes les notícies:

Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació