L'oposició demana que no es tornin a repetir incidents com el de la biomassa

14/12/2017 Medi Ambient


Pila de biomassa ahir a la platja, a la zona de les barques, un cop retirada de l'aigua.

Pila de biomassa ahir a la platja, a la zona de les barques, un cop retirada de l'aigua.

L'abocament de biomassa en gran part del port pesquer i la platja de Palamós el passat dilluns a causa del temporal de mar i vent ha provocat les primeres reaccions polítiques. L'oposició municipal ha demanat al govern que exigeixi un protocol de bones pràctiques al port comercial de Palamós. L'Ajuntament ja ha anunciat que es reunirà amb Ports de la Generalitat per demanar mesures que minimitzin les molèsties que causa el trànsit de determinades mercaderies al moll comercial i perquè no es tornin a repetir incidents com el del passat dilluns.

Aquesta era la petició que feia la regidora no adscrita, Vanessa Mànyik, durant el Ple de dimarts.Especialment ferma va ser la intervenció de l'exalcaldessa Teresa Ferrés i representant del principal grup de l'oposició a l'Ajuntament de Palamós, el PSC. Ferrés va dir que es tracta d'un tema capdal pel que fa al medi ambient i a la salut pública i que fa temps que hi ha massa laxitud amb les càrregues i descàrregues al port. Va demanar al govern que exigeixi a Ports de la Generalitat un protocol de bona actuació. Ferrés, alhora, va lamentar la mala imatge que ha donat Palamós aquests dies.El regidor de Promoció Econòmica i Turisme de l'Ajuntament de Palamós, Emili Colls, ha explicat que tenen pendent una reunió amb la gerència de Ports de la Generalitat i amb els consignataris del port per abordar el problema.El de Palamós és un dels pocs ports comercials del territori on les càrregues i descàrregues es fan a l'aire lliure. El trànsit de biomassa forestal s’ha convertit, de fet, en els últims anys en una activitat comercial emergent. El port de Palamós treballa sobretot amb productes com aquest o la pasta de paper i el ciment. També, darrerament, amb el marro de cafè, un producte que provoca una forta olor que, en funció de com bufa el vent, arriba fins al nucli urbà de Palamós i que ha provocat diverses queixes. L'operativa de mercaderies es concentra fora de l'època d'estiu per a no interferir en la temporada turística. En tot cas, el fet que el granel estigui a l'aire lliure l'exposa a que, amb un fort onatge o vent, acabi passant el que va succeir el passat dilluns quan més de 35 tones de biomassa van caure a l´aigua del port de Palamós pel temporal. Ports de la Generalitat confia que avui s'acabin les tasques per retirar la llenya que va anar a parar al mar, alhora que la previsió és que els bussejadors reflotin els quatre contenidors que també hi són fruit de l'envestida de les onades. La biomassa estava preparada al moll comercial per ser carregada a un vaixell per portar-la cap a Itàlia. La mercaderia estava delimitada per grans contenidors marítims buits d'uns 4.000 quilos de pes. Però la força del temporal marítim de diumenge a la nit i dilluns al matí va abortar l'operació de càrrega perquè les onades van superar el dic de recer, van tirar a l'aigua quatre contenidors i part de la mercaderia, una xifra superior a les 35 tones que es va estendre per les aigües portuàries. L'Ajuntament de Palamós s'ha compromès ha demanar mesures perquè aquests incidents no es tornin a produir.Totes les notícies:

Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...