Palamós opta al Pla de foment del turisme per acabar de finançar el nou camí de ronda

22/10/2018 Medi Ambient


Mirador de Cap Gros, amb la pineda d'en Gori, S'Alguer i Castell de fons.

Mirador de Cap Gros, amb la pineda d'en Gori, S'Alguer i Castell de fons.

L’Ajuntament de Palamós ha demanat una subvenció al Pla de foment territorial del turisme per completar el finançament de la reforma del camí de ronda, entre el passeig de les Pites i la platja de Castell. L’actuació puja a un total d’1’4 milions d’euros i l’Ajuntament ja en té lligats ara mateix 600.000 dels fons Feder de la Unió Europea, i 210.000 de recursos propis que ha previst en el capítol d’inversions del pressupost del 2019, que el Ple va aprovar inicialment la setmana passada.

Així ho ha explicat l'alcalde de Palamós, Lluís Puig.La proposta porta la firma del paisatgista Martí Franch, el mateix que s'ha encarregat de dissenyar la reordenació ambiental del pla i el paratge de Castell. L'objectiu és unir a través del camí de ronda litoral aquest espai protegit amb el nucli urbà de Palamós. Concretament, amb el passeig de les Pites. Lluís Puig, alcalde de Palamós, destaca el valor que donen al projecte.La reforma del camí de ronda planteja un projecte poc intervencionista, sense elements urbanístics com els del tram entre La Fosca i la pineda d'en Gori. Només es tracta de recuperar el camí de ronda com un trajecte sense interferències. Amb aquest objectiu hi haurà diverses passeres per facilitar el pas per punts de gran valor paisatgístic i que ara no són accessibles. Al llarg de l'itinerari hi haurà una xarxa de 16 miradors en punts clau. Ben integrats en la natura, a través de restaurar la disposició original de les roques o enderrocant murs i barreres. Un cop redactat el projecte executiu, s'espera poder licitar les obres així que tot el finançament estigui confirmat.Totes les notícies:

Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...