Dispositiu de vigilància i salvament a les platges

19/06/2006 Societat


Lloc de socors de Creu Roja a la platja Gran de Palamós.

Lloc de socors de Creu Roja a la platja Gran de Palamós.

Des d'aquest cap de setmana està en servei el dispositiu de vigilància i salvament que Creu Roja té a les platges de Palamós. Aquest any hi ha dues novetats. D'una banda, es posa una nova cadira de vigilància a la platja Gran i, de l'altra, es posa una nova cadira amfíbia a la platja de La Fosca. El conveni de col·laboració d'enguany contempla una de les reivindicacions que havia fet Creu Roja. Es tractava de disposar d'un nou punt de control, en aquest cas d'una cadira de vigilància, a la platja Gran. Aquest punt quedarà situat, més o menys, a l'altura de l'hotel Trias. Albert Matavera és el coordinador de Creu Roja Palamós.
CITA ALBERT MATAVERA 1
També hi haurà una segona cadira amfíbia. La primera es va posar a prova fa dos estius a la platja Gran i ha estat tot un èxit. Ara, la segona estarà situada a La Fosca. A banda d'aquestes novetats, hi haurà els habituals mòduls de socorrisme de la platja Gran, de La Fosca i de Castell. Es disposarà d'una embarcació zòdiac de salvament i de l'esmentada ambulància. A nivell d'efectius humans, el dispositiu de platges el formaran dotze socorristes, un coordinador, un patró d'embarcació i dos xofers d'ambulància. El coordinador de Creu Roja Palamós, Albert Matavera, recorda una de les principals indicacions que han de seguir els usuaris de les platges palamosines.
CITA ALBERT MATAVERA 2
L'estiu passat, Creu Roja Palamós va atendre 1120 persones a les platges del municipi i va haver de fer 39 evacuacions. Aquest dispositiu de salvament i socorrisme li costa a l'Ajuntament de Palamós 85 mil euros.


Albert Matavera 1


Albert Matavera 2



Totes les notícies:


Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...