El Pla director del port dona les primeres passes

05/04/2022 Serveis - Jordi Rodríguez


Vista de Palamós des de la punta final del port.

Vista de Palamós des de la punta final del port.

El director general de Ports de la Generalitat, Pere Vila, diu que el mes que ve es reuniran amb l'Ajuntament de Palamós per començar la redacció del Pla director del port de la vila. No seria una mala notícia si no fos perquè les dues parts ja van firmar l'estiu de l'any 2016 el protocol per a la redacció d'aquest document. Un canvi de marc normatiu, però, ha fet que, el que en principi havia de ser un Pla especial requereixi ara la figura d'un Pla director i, per tant, un tràmit nou.

Aquest canvi de paradigma l'ha provocat la promulgació de la Llei 10/2019 de ports i de transports en aigües marítimes i continentals. Aquesta llei fixa el nou planejament a partir de la figura del Pla Director Urbanístic Portuari, mentre el port de Palamós havia iniciat la tramitació com a Pla especial, emparant-se en la normativa anterior. La seva aprovació inicial, però, no s'havia fet encara en el moment de l'entrada en vigor de la nova regulació, i això ha fet que el procés s'hagi de reiniciar de nou a partir de l'esquema de Pla Director, com dèiem. Ara la idea és aprofitar una part de la feina que ja s'havia realitzat, perquè els terminis es facin el més curts possible. El director general de Ports de la Generalitat va visitar Palamós aquest diumenge per donar el tret de sortida a la nova temporada de creuers turístics. A preguntes de Ràdio Palamós va explicar en quin punt està un Pla director del port que vol que sigui molt participatiu. Pere Vila.



El port de Palamós té una gran singularitat perquè és una infraestructura molt integrada en la xarxa urbana, i té implantades activitats molt diverses en el seu recinte. El Pla director ha de marcar quina ha de ser la seva evolució futura, i donar pautes per a millorar aquesta integració amb la resta del municipi.



Totes les notícies:

Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...