SSIBE prioritza preservar les vacances del personal

05/08/2021 Societat - Jordi Rodríguez


Dos sanitaris atenen a un pacient a la Unitat de Cures Intermèdies de l'hospital de Palamós. (Foto: SSIBE).

Dos sanitaris atenen a un pacient a la Unitat de Cures Intermèdies de l'hospital de Palamós. (Foto: SSIBE).

Malgrat l'impacte que ha suposat l'esclat de la cinquena onada de la COVID-19, Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà no s'ha plantejat suspendre torns de vacances d'estiu entre el seu personal. L'entitat que gestiona l'hospital de Palamós, el sociosanitari Palamós Gent Gran i quatre àrees bàsiques de salut de la comarca, assegura que hagués estat una mesura contraproduent, i que només hagués considerat com a últim recurs.

L'hospital de Palamós s'ha vist sotmès a una gran pressió, darrerament. La setmana passada es va arribar a una situació de col·lapse perquè no hi havia prou llits per ingressar tots els pacients que arribaven a urgències, sobretot malalts COVID. El fet que aquests pacients es quedessin a urgències limitava l'espai per seguir visitant altres usuaris que anaven arribant. Per això es van obrir 5 llits més a la planta d'aïllament COVID i es van derivar pacients no COVID de Palamós Gent Gran a la Clínica Onyar, fet que va permetre a l'hospital portar malalts al sociosanitari. Tot plegat en un context de manca de personal, en part perquè s'estan fent els torns de vacances d'estiu. Una solució hagués estat suspendre'ls i fer reincorporar els professionals. Segons la directora assistencial de SSIBE, la doctora Anna Ribera, no ho han volgut fer.



Els malalts COVID suposen ara mateix una tercera part del total de pacients ingressats a l'hospital de Palamós. El nombre de contagis, però, va a la baixa i això marca la tendència d'anar relaxant poc a poc aquesta ocupació.



Totes les notícies:

Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...