Junts per Catalunya vol revisar l'enjardinament del parc dels Països Catalans

29/06/2021 Obres i Urbanisme - Jordi Rodríguez


La Plaça dels Països Catalans, ahir al vespre.

La Plaça dels Països Catalans, ahir al vespre.

El grup municipal de Junts per Catalunya, que està en l'oposició a l'Ajuntament de Palamós, proposa reformular els espais i els tipus de vegetació que hi ha al parc dels Països Catalans, al costat de la Biblioteca Municipal. Segons aquesta formació, es tracta d'un enjardinament que genera molta fullaraca, que necessita molta neteja i manteniment, i que, malgrat tot, té una aparença poc neta.

La plaça dels Països Catalans es va remodelar l'any 2010, convertint-se en un espai amb format de jardi públic. El projecte, que va suposar una inversió de 383.000 euros pagats pel Fons Estatal d'Inversió Local, volia integrar els dos equipaments que hi ha en el seu interior: la Casa Montaner i la Biblioteca Municipal Lluís Barceló i Bou. Per fer-ho, es va crear un jardí amb una cinquantena d'espècies de clima mediterrani, amb espais de repòs i de jocs infantils, especialment indicat per a la gent que busca llocs de lectura a l'aire lliure. També es va posar un sistema d'il·luminació concentrat en els diferents espais i passos interiors, i es van fer uns murs de formigó, reproduint llibres oberts i retolats amb frases literàries cèlebres. D'això ha passat més d'una dècada. El grup municipal de Junts per Catalunya, creu que aquesta idea de parc no funciona i que cal reformular-la. El seu portaveu, Raimon Trujillo, ho ha explicat a Ràdio Palamós.



Ara fa un any, l'Ajjuntament de Palamós va fer una reforma de l'espai central del parc dels Països Catalans. Els treballs van reduir els parterres enjardinats i van definir una superfície rectangular diàfana de 180 metres quadrats, amb una millor visibilitat i connexió entre la Casa Montaner i la Biblioteca. La reforma havia estat reclamada pels veïns de l'entorn del parc, que demanaven reconvertir la zona enjardinada en benefici d'un espai central més obert als usos públics i a la realització d'activitats. En un dels laterals de la plaça també hi ha un parc infantil de 220 metres quadrats de superfície, que havia estat renovat l'any 2016 amb la col·locació d'un terra anti-impacte, i de diversos jocs nous.



Totes les notícies:

Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...