Mor als 94 anys Guido Depoorter, pioner del patí de vela al nostre litoral

26/09/2019 Esports - Jordi Rodríguez


Guido Depoorter, pioner del patí a vela, en una imatge d'arxiu.

Guido Depoorter, pioner del patí a vela, en una imatge d'arxiu.

Abans d'ahir dimarts va morir als 94 anys, Guido Depoorter. De nacionalitat belga, Depoorter va arribar a casa nostra fa gairebé 60 anys i va ser l'introductor del patí de vela a la badia de Palamós i Sant Antoni. Guido Depoorter vivia a la zona d'Es Monestrí, a Sant Antoni, estava casat i tenia set fills. La cerimònia del seu comiat es farà demà divendres, a les cinc de la tarda, a l'església de Santa Maria de Palamós.

El regatista belga és recordat, entre altres coses, pel seu llibre 'El patín a vela', que va publicar l'any 1974 i que es va convertir en un clàssic de referència pels practicants d'aquesta modalitat, tant pel que fa a la iniciació com al perfeccionament de la tècnica.. L'any 2011 se'n va fer una reedició. Coincidint amb això, Guido Depoorter va explicar a Ràdio Palamós que des dels anys 60 anava recollint informació escrita perquè no hi havia bibliografia sobre el tema.



Guido Depoorter va descobrir el patí de vela l'estiu del 1959, mentre estiuejava a la platja de Calafell. El 1964 es va comprar el seu primer patí i, dos anys després, va ser el primer que va portar una embarcació d'aquest tipus a Bèlgica. La seva passió per la navegació el va portar a impulsar l'any 1972 del Club de Vela Sant Antoni, que s'acabaria convertint en el bressol d'una notable promoció de practicants de patí, i que a dia d'avui encara continua promocionant aquest esport i formant nous regatistes..



Totes les notícies:

Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...