El Ple dona suport a la vaga de fam dels presos i denuncia la lentitud del TC

12/12/2018 Política - Jordi Rodríguez


El Ple de l'Ajuntament, reunit ahir en l'última sessió ordinària de l'any. (Foto: Ajuntament de Palamós).

El Ple de l'Ajuntament, reunit ahir en l'última sessió ordinària de l'any. (Foto: Ajuntament de Palamós).

El Ple de l’Ajuntament de Palamós va aprovar ahir a la nit una moció de suport als polítics empresonats que estan en vaga de fam. La moció, que acusa el Tribunal Constitucional de bloquejar els recursos dels presos perquè el cas no arribi a la justícia europea, va tenir el suport de tots els grups municipals, tret del PSC. Els socialistes van donar llibertat de vot als seus regidors.

Joan Gea i Glòria Prim van votar a favor de la moció, mentre els quatre edils restants van optar per una abstenció. Teresa Ferrés, portaveu municipal del PSC, va justificar així la llibertat de vot del seu grup.



La moció que es va tractar en el Ple per via d'urgència, l'han proposat als ajuntaments i als consells comarcals l'Associació de Municipis per la Independència i l'Associació Catalana de Municipis. El text dona el ple suport a la decisió dels polítics empresonats que han iniciat una vaga de fam. També en denuncia la vulneració de drets per una presó preventiva que considera injusta. Jordi Pallí, portaveu del grup de Convergència i Unió.



El text aprovat pel Ple de Palamós denuncia també el bloqueig del Tribunal Constitucional a la tramitació dels recursos dels encausats en presó preventiva, perquè no puguin accedir a la justícia europea. El primer es va presentar el 22 de novembre de l'any passat i, més d'un any després, no ha tingut encara resposta. Vanessa Mányik, regidora no adscrita a l'Ajuntament de Palamós.



La moció exigeix que els polítics catalans empresonats tinguin un judici just i que la justícia actuï de manera imparcial. Una judicatura que el regidor de la CUP, Joan Bohigas, va criticar de manera contundent.



El text aprovat ahir pel plenari de Palamós fa una crida a la ciutadania i a les entitats perquè es posicionin a favor dels presos. Una unitat cívica que reivindica Dani Reixach, portaveu de Junts x Palamós i Sant Joan.



Finalment, per a la portaveu del grup majoritari del govern municipal, Maria Puig, d'Esquerra Republicana de Catalunya, el Constitucional fa un ús pervers dels polítics que estan en presó preventiva.



Jordi Sánchez i Jordi Turull van començar una vaga de fam a la presó de Lledoners a principi d'aquest mes, i Josep Rull i Joaquim Forn s'hi van afegir dos dies després.



Totes les notícies:

Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...