La Jornada de Recerca del Baix Empordà presenta la producció científica en l'àmbit de la salut

17/05/2018 Societat


La jornada s'ha fet a la sala d'actes de l'edifici Flèming. (Foto: SSIBE).

La jornada s'ha fet a la sala d'actes de l'edifici Flèming. (Foto: SSIBE).

Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà celebra avui la novena Jornada de Recerca del Baix Empordà. Un cop més amb l'objectiu de divulgar la producció científica dels seus professionals, la Jornada presenta una vintena de ponències en diverses meses de treball i 26 publicacions que opten a premi. Com a novetat s’incorpora també la presentació de treballs de recerca per part d’alumnes de secundària.

La Jornada de Recerca del Baix Empordà es fa cada dos anys. Persegueix que es coneguin les activitats de recerca clínica i epidemiològica que fan els diferents centres i serveis de salut pública de la comarca, fomentant la interrelació entre els professionals dels diversos àmbits assistencials. La producció és molt nombrosa. Aquest any hi ha 81 pòsters, 60 comunicacions orals, amb una selecció de 20 ponències presentades en diferents taules, i també 26 publicacions que opten a premi. El doctor Jordi Coderch és el president del Comitè de Recerca de Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà. Ell valora així la feina de recerca que fan els professionals sanitaris de la comarca.



La Jornada de Recerca del Baix Empordà té en aquesta edició una novetat. Es tracta de la presentació de treballs de recerca realitzats per estudiants de secundària. Jordi Coderch explica per què els han introduït.



La Jornada de Recerca premia la millor comunicació exposada, també en l'àmbit dels residents, el millor pòster i el millor article publicat, amb una dotació total de 2.200 euros.
D'altra banda, fa dos anys el ponent convidat de la jornada va ser el reconegut epidemiòleg i especialista en malalties infeccioses, Antoni Trilla. Aquesta vegada s'ha canviat completament aquest perfil convidant el productor Josep Maria Mainat, amb la conferència 'Ciència optimista i salut: ens espera un futur brillant'.



Totes les notícies:

Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...