L'Ajuntament amortitza quasi dos milions d'euros de deute

16/11/2017 Societat


Les dependències dels Serveis Econòmics de l'Ajuntament de Palamós.

Les dependències dels Serveis Econòmics de l'Ajuntament de Palamós.

L’Ajuntament de Palamós ha aprovat l’amortització anticipada de gairebé dos milions d’euros de crèdits. L’Estat obliga els municipis a destinar una part dels seus romanents positius de tresoreria a reduir deute L’Ajuntament calcula que amb aquesta operació, que ja ha tingut el vistiplau del Ple municipal d'aquest mes de novembre, les arques municipals s’estalvien el pagament de 150 mil euros d’interessos.

En total la quantitat que s'amortitza, segons l'acord plenari és d'un milió 965 mil euros, corresponents a diferents préstecs bancaris. L'alcalde de Palamós, Lluís Puig, va explicar que la bona situació de la tresoreria municipal permet fer aquesta operació.



Segons l'alcalde, amortitzar anticipadament aquests crèdits suposa un estalvi de 150 mil euros en concepte d'interessos. Des del principal grup de l'oposició, el PSC, el seu regidor Joan Gea admet que ell potser hagués estat més prudent.



La modificació de crèdit per l'amortització d'aquests quasi dos milions d'euros de deute municipal va prosperar en el Ple ordinari del dimarts passat amb el vot favorable de tots els grups, tret de la CUP. Els cupaires hi van votar en contra perquè diuen que no hi ha una auditoria que aclareixi què s'ha fet amb aquests diners a crèdit. L'alcalde Lluís Puig va respondre que l'execució pressupostària és completament transparent.



Totes les notícies:

Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...