Progat reclama un refugi pels gats de carrer

30/04/2024 Societat


L'Associació Progat esterilitza cada setmana dos mascles i dues femelles de gats.

L'Associació Progat esterilitza cada setmana dos mascles i dues femelles de gats.

L'associació Progat Palamós, que treballa en el control de les colònies de gats de carrer, fa una crida perquè necessita disposar d'un nou santuari-refugi per a aquests animals al municipi. L'entitat fa servir en l'actualitat dos espais que li han cedit, però li cal una ubicació més estable i on els gats puguin rebre una atenció millor. Progat s'ocupa de recollir i esterilitzar els gats de carrer, evitant així la seva proliferació i facilitant que els animals visquin en bones condicions de salut.

L'entitat recorda que està fent una feina que li pertocaria a l'Ajuntament, per bé que les seves responsables agraeixen el suport municipal. L'Ajuntament de Palamós concedeix a Progat una subvenció anual de 13.500 euros, que només cobreix un 25 per cent de les despeses que s'acumulen al cap de l'any. La resta es paguen amb les parades al carrer que l'associació posa regularment, i amb aportacions de particulars. De fet, encara no hem acabat el mes d'abril i Progat ja ha gastat uns 10.000 euros aquest 2024. Els diners van a l'alimentació dels gats i a diferents qüestions logístiques, però el gruix se'n va en despeses veterinàries. Sobretot en l'esterilització de mascles i femelles. Carme Pantinat és la secretària de Progat Palamós i ahir va parlar en el programa d'aquesta emissora 'Palamós al dia'.



El setembre del 2022, el Ple de l'Ajuntament de Palamós va aprovar una moció que expressava la voluntat d'habilitar un santuari-refugi pels gats de carrer, sense cap més compromís concret. No hi ha hagut més avanços en aquest tema. Hi ha la intenció de crear un refugi comarcal, una idea que la presidenta de Progat Palamós, Dolors Joan, rebutja totalment.



A Palamós hi ha censats entre 180 i 200 gats de carrer, a més d'un centenar que, després de ser rescatats i tractats per Progat, han estat acollits per famílies del municipi. Carme Pantinat parla dels avantatges de tenir un gat com a animal de companyia.



Progat Palamós necessita un espai per fer-lo servir de refugi, però també recursos econòmics i l'ajuda de més persones voluntàries. Podeu conèixer el seu projecte al web progatpalamosisantjoan.cat. Contactar-hi a través del seu perfil de Facebook o trucant al telèfon 651 98 81 22, o fer una aportació econòmica d'un euro mensual a la xarxa Teaming.



Totes les notícies:

Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...