El primer diumenge d'agost, Festa Major de Sant Joan

01/08/2003 Cultura


Avui comença la Festa Major de Sant Joan, que s'allargarà durant tot el cap de setmana. La festa s'inicia amb una sessió de cinema al carrer però la principal novetat del programa és l'organització d'un sopar popular que es farà diumenge a la plaça Major. Aquest és el tema del reportatge d'avui. La Festa Major de Sant Joan, organitzada per l'Associació de Veïns del nucli amb conveni amb l'Ajuntament de Palamós, se celebra de manera regular, pels volts del primer diumenge d'agost. La tradició marca aquesta data, perquè antigament l'agost era un mes en què les tasques agrícoles tenien un descens, i s'havia acabat el període de segar, batre i la collida dels productes a pagès. La Festa Major de Sant Joan, recuperada ara per l'Associació de Veïns, entronca doncs amb el passat, per tal que no es perdi aquest referent. Encara avui molta gent es confon, perquè com que es parla de la festa de Sant Joan, es tendeix a pensar que ja ha passat, i la situen al juny. No té res a veure. Ja d'antic, la festivitat se celebrava pels volts del primer diumenge d'agost. Així ho confirma la presidenta de l'Associació de Veïns de Sant Joan, Mercè Garcia.

TALL MERCE1

Tots els actes han estat programats per l'Associació de Veïns de Sant Joan. La festa comença avui amb la instal·lació de la fira d'atraccions infantils que estarà situada al carrer Mossèn Gumersind, paral·lel a la plaça que porta el mateix nom. A partir de dos quarts d'onze de la nit, l'esmentada plaça serà escenari d'una sessió de cinema a l'aire lliure durant la qual s'oferirà la projecció de la pel·lícula "Scooby Doo". Dissabte, l'activitat de la Festa Major de Sant Joan se centrarà en el ball de nit. Es farà a les onze de la nit a la plaça Mossèn Gumersind i anirà a càrrec del grup musical "Màgics". L'últim dia de la festa, el diumenge tres d'agost, començarà amb una missa a l'església de Santa Eugènia, a dos quarts d'onze del matí. A les set de la tarda, la plaça acollirà una audició de sardanes a càrrec de la cobla Foment de la Sardana. A partir de les nou de la nit hi haurà la principal novetat que presenta el programa d'aquest any. Es tracta d'un sopar popular que es farà a la plaça Major de Sant Joan. L'organització posa taules i cadires i els participants s'han de portar el menjar, la beguda, plats i coberts. A partir de les onze de la nit, el sopar serà amenitzat pel grup d'havaneres El Taper.
La presidenta de l'entitat, Mercè Garcia, dóna molt de valor a aquest sopar de diumenge, i convida els vilatans a participar-hi. El fet de trobar-se tots al carrer, fer petar la xerrada, i tractar els temes que afecten al nucli pot ser una experiència molt positiva. Sentim Mercè Garcia.

TALL MERCÈ GARCIA2

L'Associació de Veïns de Sant Joan edita des de fa tres anys un llibret amb el programa que recull un aspecte històric per reivindicar. En aquesta edició, es recull la història dels Masos de Vila-romà, amb un article de l'investigador Pere Trijueque. Altres textos, de la presidència de l'entitat i de l'alcaldia de Palamós, completen aquest llibret. Per cert, un acte d'última hora que no està al llibret ni al programa és tot allò que es farà després de la missa del diumenge. Un cop finalitzi, es farà una cercavila de grallers per Sant Joan. La presidenta de l'Associació, Mercè Garcia, explica la intenció última d'aquesta desfilada, que no apareix, repetim, als programes de mà.

Cinema, avui. Ball de nit, demà, missa, grallers, sopar i havaneres, diumenge... Tot s'ajunta al nucli de Sant Joan, que us espera impacient. I no només es queda amb l'agost, perquè com ja és tradicional, l'Associació de Veïns de Sant Joan organitzarà el primer cap de setmana de setembre la festa petita d'aquest nucli. Tot sigui per mantenir viva la tradició, el sentiment de poble, i la comunicació entre els seus veïns i habitants.Totes les notícies:


Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...