REPORTATGE: Festival de Torroella de Montgrí

23/07/2003 Cultura


Un concert de la mezzosoprano Teresa Berganza ha obert aquest any el Festival Internacional de Músiques de Torroella de Montgrí. Un festival que es caracteritza, novament, per la diversitat, defugint el tòpic de la música clàssica. Fusió, tango, música africana, medieval i centreuropea són algunes de les propostes. Al reportatge d'avui us explicarem el més destacat del Festival torroellenc, un clàssic de les nits d'estiu. Torroella de Montgrí celebra la 23a edició del seu Festival Internacional de Músiques, una de les apostes més lluïdes i amb més qualitat de les que s'ofereixen en les nits de la Costa Brava.
El festivald e Torroella té com cada any figures notables en el món de la música europea, i defuig una mica del què seria un festival purament de música clàssica, per obrir-se al món. Aquesta tendència plural el distingeix, i també és característic d'aquest festival un cert grau de compromís. Una aposta clara amb l'antirracisme, que es veu potenciat donant protagonisme a iniciatives com el mercat del món, que combina comerç just solidari, música del món i integració.

---

Amb tot, el Festival és un certamen de músiques. Es va obrir amb un concert de la mezzosoprano Teresa Berganza, amb peces de Vivaldi, Rosini, Falla i Händel. Aquest dissabte una altra figura de la música, Joaquín Achúcarro, omplirà la nit torroellenca amb peces de Debussy, RAvel o Schumann. Joaquín Achúcarro és un dels clàssics del Festival torroellenc. Una altra proposta interessant la trobareu dimarts que ve, quan al local conegut com Can Quintana es concentrin acordionistes arribats de tot el món per interpretar un seguit de cançons, amb l'acordió diatònic (que és aquell acordió que no té tecles, sinó que és més petit i té botonets, utilitzat per a la música tradicional de muntanya).
El cor de la Fenice, música tradicional africana com els Tambors de Burundi, la Nuova Compagnia di Canto Populare, o un especial concurs d'imitació de cants d'aus, configuren l'essència d'aquest festival. També hi trobareu un concert espectacle dedicat a Astor Piazzola, fet pels germans Bieito, Calixto i Josep Lluís.
El director del Festival de Torroella, Josep Lloret, dóna més detalls de la filosofia del festival.

TALL LLORET1

El fet que aquest festival tingui noms tan importants i prestigiosos del món de la música no ha d'espantar ningú, perquè de fet és un festival pensat a tots els públics i edats. Tothom pot tenir alguna part del festival que li podrà agradar. Així ho explica el seu director, Josep Lloret.

TALL JOSEP LLORET2

L'Orquestra de Càmbra de Ràdio Praga compartirà nits de música de qualitat amb un palamosí de luxe, Vicanç PRats. Alhora, hi haurà concerts, un d'ells dedicat a la memòria d'Ernest Lluch, i moltes altres activitats paral.leles. Tot això, i molt més, és el Festival de Torroella de Montgrí, un referent clàssic i de qualitat a les nits caloroses de la Costa Brava.Totes les notícies:


Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...