El tabaquisme a debat al programa "Contrast"

13/02/2003 Societat


El programa de Ràdio Palamós "Contrast" va dedicar ahir el seu temps a debatre sobre el tabaquisme i les mesures que planteja el Ministeri de Sanitat per combatre aquesta adicció, a través de limitar el seu consum en espais públics. Entre els arguments que es poden extreure del debat hi ha les opinions favorables a no criminalitzar els fumadors però compaginant-ho amb el respecte als fumadors passius. També es van demanar campanyes de sensibilització i un dels aspectes més criticats van ser els interessos econòmics que envolten el tabac i que dificulten que es prenguin mesures realment efectives per reduir el seu consum."Contrast" va comptar amb la participació del cardiòleg Feliu Antúnez, la responsable de l'empresa de tractaments antitabac Smoken, Pilar Mató, la psicòloga d'aquest centre, Remei Moreno, i de l'arqueòloga, Maria José Caja, que va aportar el seu punt de vista personal com a fumadora.
Un dels eixos del debat va ser el pla que ha endegat el Ministeri de Sanitat per limitar el consum de tabac en espais públics. El doctor Antúnez va parlar dels efectes negatius d'aquest consum però va posar en dubte que el setge legal als fumadors i les prohibicions de que són objecte, siguin realment una solució.
CITA CONTRAST 1
En aquest sentit, el cardiòleg va apostar per potenciar els programes d'educació i les campanyes informatives com a millor alternativa per reduir el nombre de fumadors.
Per la seva banda, la psicòloga Remei Moreno es va mostrar convençuda que actuacions com la del Ministeri de Sanitat poden ser veritablement efectives.
CITA CONTRAST 2
Com a fumadora, Maria José Caja va reivindicar la visió del consumidor de tabac com a víctima d'una adicció.
CITA CONTRAST 3
Tots els convidats van coincidir, com a conclusió, en la hipocresia que es manifesta en el fet que des d'estaments oficials es recomani no fumar però que, al mateix temps, l'administració es vegi afavorida per la gran quantitat d'impostos que recapta a través del tabac.Totes les notícies:


Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...