Salvem El Crit protagonitza avui El Cafè de l'Orient

10/02/2003 Medi Ambient


L'Associació Salvem El Crit protagonitza l'edició d'avui del programa "El Cafè de l'Orient", que arribarà tot just després d'aquest informatiu. Aquesta entitat ecologista s'ha significat en els últimes setmanes per les seves manifestacions en contra de la captura massiva de garoines, fet que l'ha portat a mantenir una viva polèmica amb mariscadors i pescadors. L'inici d'aquesta polèmica va coincidir amb el començament de la campanya gastronòmica "La Garoinada" als restaurants de Palafrugell i va arribar a un dels seus punts àlgids durant l'emissió del programa de debat "Contrast" que Ràdio Palamós va fer fa unes setmanes. Els ecologistes defensen que el nombre de garoines comestibles a la Costa Brava ha disminuït de forma alarmant en els últims anys. Els mariscadors afirmen, per la seva banda, que els informes del Centre d'Estudis Avançats de Blanes certifiquen que els eriços de mar no només no estan en recessió sinó que en alguns punts del litoral gironí arriben a convertir-se en una plaga. El president de Salvem El Crit, Josep Maria Piferrer, diu que es tracta d'estudis desfassats.
CITA GAROINES 1
Després d'aquest informatiu, representants de Salvem El Crit participaran al programa "El Cafè de l'Orient", presentat per Pere Carreras, per tal d'explicar la seva postura sobre la captura de les garoines però també per donar detalls de les activitats que fa habitualment l'entitat. En aquest sentit, Salvem El Crit és un dels col·lectius ecologistes que més activament s'han mobilitzat per la preservació del litoral del Baix Empordà.Totes les notícies:


Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...