IC critica actuació Generalitat en el cas del Collet Est

05/02/2003 Cultura


Iniciativa per Catalunya-Verds considera que el Govern de la Generalitat es renta les mans en el cas de la protecció del jaciment arqueològic del Collet Est, a Calonge. En la resposta del Consell Executiu a una pregunta del grup parlamentari ecosocialista, es diu que la figura de protecció que escau a aquest jaciment és la de Bé Cultural d'Interès Local i que l'atorgament d'aquest estatus depèn exclusivament dels ajuntaments.
Precisament, l'últim ple de l'Ajuntament de Calonge es va pronunciar a favor de donar aquest rang al Collet Est.
Iniciativa per Catalunya-Verds, però, considera que no és correcte traslladar tota la responsabilitat de la protecció del jaciment a l'Ajuntament de Calonge. En aquest sentit, lamenta que, tot i reconèixer la importància de les troballes realitzades al Collet, la Generalitat hagi rebutjat la petició que havia fet Iniciativa. Aquest grup demanava que es posés vigilància al jaciment i que es declarés zona no urbanitzable, d'interès cultural i espai de protecció arqueològica. La Comissió de Patrimoni de la Generalitat va aprovar ahir el projecte refós que han presentat els propietaris de la finca per urbanitzar-la. La nova proposta preserva totalment la part afectada pel jaciment arqueològic. Com es recordarà, al Collet Est s'hi han trobat restes d'una zona industrial de terrisseria d'origen romà.Totes les notícies:


Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...