Medi Ambient autoritza les obres del Mas Castell

30/12/2002 Medi Ambient


Les associacions Salvem Castell i Salvem El Crit han manifestat el seu malestar després que el Departament de Medi Ambient de la Generalitat hagi dit que no considera il·legals les obres realitzades a la finca del Mas Castell de Palamós. Els col·lectius ecologistes denunciaven la tala d'arbres i de sotabosc i la construcció de tanques sense llicència. Entre d'altres argumentacions, la Generalitat afirma que la zona encara no està inclosa dins del Pla d'Espais d'Interès Natural de Catalunya.Precisament en aquest sentit, Salvem El Crit i Salvem Castell recorden que el projecte d'ampliació del PEIN Cap Roig-Castell porta molt de temps aprovat i redactat pels departaments tècnics corresponents. Asseguren que només cal una mica de voluntat política per donar l'empenta definitiva al document i que el Parlament l'aprovi. Segons els ecologistes, si el PEIN Cap Roig-Castell ja estigués en vigor seria més fàcil evitar actuacions com les que s'han fet al Mas Castell. Josep Maria Piferrer, president de Salvem El Crit, recorda quins van ser els fets que van denunciar el passat mes de juliol.
CITA MAS CASTELL 1
Segons l'informe de la Generalitat, la tala d'arbres i l'eliminació de sotabosc es justifiquen perque la finca del Mas Castell no és d'aprofitament forestal i no està sotmesa a autorització o notificació al departament. Així mateix, afegeix que s'ha fet una implantació d'espècies herbàcees, constituint una estructura de bosc adevesat. Per últim, afirma que les tanques s'han construït per habilitar un espai per exercitar temporalment la quadra de cavalls de la finca. Piferrer lamenta l'actitud de la Generalitat i assegura que el poder polític defensa massa sovint els interessos particulars.
CITA MAS CASTELL 2
Salvem Castell i Salvem El Crit van denunciar el passat mes de juliol les suposades irregularitats en les obres de millora del Mas Castell. Ara, asseguren que ja es temien que, com ha passat, la Generalitat acabés justificant les actuacions dels propietaris.Totes les notícies:


Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...