Comencen les obres de reparació del passeig de Sant Antoni

09/10/2002


El Ministeri de Medi Ambient ha iniciat les obres per reparar els desperfectes que els temporals van provocar en el Passeig marítim de Sant Antoni de Calonge. Els treballs s'han hagut de retardar fins ara per evitar que coincidissin amb la temporada turística. En total, el Ministeri ha destinat 80 mil euros a la realització d'aquestes obres, que estaran enllestides en el termini de quinze dies.Es tracta dels danys que van ocasionar els forts temporals de llevant que van afectar la badia de Palamós i Sant Antoni entre la tardor de l'any passat i la primavera d'aquest 2002. Les onades van impactar contra l'escullera de roques que hi ha sota la plataforma del passeig marítim i la va fer cedir en alguns punts. Els treballs que ara han començat consisteixen a reforçar aquests trams d'escullera i reparar les escales d'accés a la platja. El regidor de platges de l'Ajuntament de Calonge, Ramon Bosch, explica que l'acord amb el Ministeri de Medi Ambient va ser molt ràpid.

CITA SANT ANTONI

Abans de l'estiu, l'Ajuntament havia abocat 20 mil metres cúbics de sorra al tram de platja que hi ha davant del carrer Girona, i que pràcticament havia desaparegut.
D'altra banda, l'alcalde de Calonge, Josep Roselló, viatjarà a Madrid d'aquí a dues setmanes per entrevistar-se amb responsables del Ministeri de Medi Ambient. L'objectiu és acabar de lligar el projecte que preveu eliminar els tres espigons que es van construir a finals dels anys 70 davant les platges de Sant Antoni i substituir-los per set noves esculleres. Aquestes se situarien 100 metres mar endins i estarien submergides. La seva funció serà consolidar aquestes platges, que han anat perdent sorra de manera continuada en els últims anys. L'alcalde calongí veu en el port de Palamós el principal culpable de la pèrdua de la sorra. El projecte, segons previsions inicials, estaria valorat en uns 150 milions d'euros.Totes les notícies:


Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...