Es constitueix la Plataforma per un preu just de l'aigua

07/10/2002 Serveis


La Plataforma per un preu just de l'aigua a Palamós ha recollit ja més de 800 firmes de suport. L'entitat s'ha constituït oficialment aquest cap de setmana i té el suport de les quatre formacions polítiques que estan en l'oposició a l'Ajuntament de Palamós. Dins de la nova plataforma s'hi ha integrat també una vintena de persones a títol individual. El seu objectiu és oposar-se al nou conveni de gestió del servei de subministrament d'aigua potable, aprovat recentment pel Consistori. La recollida de firmes ha començat aquest cap de setmana, coincidint amb la celebració de la Fira de les Entitats. Amb les 800 firmes recollides fins ara, el portaveu de la plataforma, Anton Antich, creu que es pot valorar positivament la resposta de la població. Antich explica quines seran les següents passes que es donaran.
CITA 1
Des de l'Ajuntament de Palamós s'ha criticat que la plataforma tingui inspiració política. Segons Anton Antich, es tracta de l'instrument més adequat per canalitzar les queixes contra la puja del rebut de l'aigua.
CITA 2
Des de la plataforma es considera que les tarifes actuals de l'aigua a Palamós ja són més elevades que les de la resta de municipis del Baix Empordà. Diuen que no és cert que el conveni afavoreixi l'estabilitat del preu de l'aigua.Tampoc veuen bé que la durada del conveni s'allargui durant 50 anys perquè, tot i ser legal, consideren que és anòmala en relació amb la durada habitual dels convenis d'altres municipis.
El nou acord contempla que el preu de l'aigua pugi un 30 per cent en els pròxims 4 anys. L'alcalde de Palamós, Jordi Pallí, ja ha deixat clar, però, que la repercussió a la butxaca del contribuent serà de només mig euro mensual. A més, assegura que les contrapartides que rebrà el municipi, justifiquen aquest increment. El subministrament d'aigua estarà gestionat per una empresa d'economia mixta, participada majoritàriament per la societat CAPPSA. El conveni contempla que la concessionària del servei aportarà més de 60 milions d'euros en els pròxims 50 anys en concepte de cànon de concessió i d'inversions en manteniment. Això s'afegirà al cànon inicial de més de dos milions d'euros i als més de cinc milions en inversions que contempla el pla director de millora de la xarxa de subministrament d'aigua. Des de la plataforma, però, es creu que l'usuari acabarà pagant amb escreix aquestes contrapartides econòmiques.Totes les notícies:


Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...