Trien la voluntària europea

28/05/2002 Costes


Només un jove del Baix Empordà ha respost a la crida feta per la ciutat agermanada de Rheda Wiedenbruck per tal de fer-se voluntari a la ciutat durant un any. El jove és de Sant Feliu de Guíxols. La crida es feia per a joves de 18 a 25 anys, i tenia totes les despeses de manutenció pagades. Era la millor forma de conèixer l'idioma alemany, i el dia a dia de Rheda Wiedenbruck. Des de Rheda s'ha fet ja la tria, i finalment s'han quedat amb una noia de Girona, de 22 anys, que ha acabat fa poc la carrera d'Interpretació. L'escola de formació d'adults de la ciutat alemanya de Rheda-Wiedenbrück ha rebut una única sol.licitud d'un jove del Baix Empordà per tal de cobrir la plaça de voluntari europeu que havia convocat. Com es recordarà, es buscava un jove d'entre 18 i 25 anys que volgués desplaçar-se a Alemanya per un període d'entre un mes i un any. Aquesta persona col.laboraria amb l'escola de formació d'adults de Rheda, amb d'altres institucions de la ciutat, i s'ocuparia d'aspectes relatius a l'agermanametn amb d'altres viles, com ara Palamós.
Aquesta era la crida que feia el coordinador de l'agermanament Stephan Crass, ara fa uns dies.

TALL STEPHAN1

Finalment ja es coneix que la persona triada no és del Baix Empordà sinó de Girona. Acaba de finalitzar els seus estudis de Traducció i Interpretació, i té tots els requisits que es demanaven: entra dins l'edat requerida, i coneix el català i l'alemany, com era preceptiu. S'havien recollit fins a trenta peticions d'arreu d'Espanya i d'Europa, però la majoria s'han descartat perquè fins a 26 candidats no reunien un criteri bàsic: saber català.
Al marge de la qüestió del voluntari europeu, tot està encarrilant-se per continuar l'agermanament amb Rheda. Tal com explica Stephan Crass, des d'Alemanya es considera l'agermanament amb Palamós com a "modèlic", pel "feed back" que es dóna, els anys que dura i la intensitat que s'aconsegueix. La ciutat alemanya demana a Palamós que mantingui el mateix interès que ha tingut fins al moment. Així ho explicava ara fa uns dies Stephan Crass.

TALL STEPHAN2

En aquesta ocasió toca als palamosins desplaçar-se a Rheda-Wiedenbruck. El contingent marxaria pels volts de l'Onze de Setembre, i la idea és realitzar allà una celebració de la Diada com es faria aquí a Palamós. L'objectiu que es marca en aquesta edició és mostrar Catalunya, sobretot els seus elements més destacats, a partir de conferències i esdeveniments culturals i lúdics.--Totes les notícies:


Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...