Concert de tenora, aquest diumenge a la Gorga

07/03/2002 Cultura


L'Agrupació Sardanista Costa Brava organitza aquest diumenge al vespre un concert de tenora, emmarcada més enllà de la música de cobla. El programa inclou balls vuicentistes, interpretació de peces clàssiques amb tenora, música contemporània i sardanes. Tot això a la Gorga de Palamós aquest diumenge a les set de la tarda. Els intèrprets són tots de la cobla-orquestra Selvatana. Concert molt interessant per només tres eurus.La tenora és un instrument musical que té moltes possibilitats, però normalment ha estat restringit a la música de cobla i sardana. Per tal de veure més matisos de la tenora, l'Agrupació Sardanista Costa Brava fa aquest diumenge un concert molt especial i interessant, amb aquest instrument tan propi de Catalunya com a protagonista.
Una formació de cambra integrada per membres de la cobla-orquestra Selvatana portaran a terme aquest concert, quan es compleixen 150 anys de la creació de la tenora.
Des de l'any 2000, aquest espectacle ha estat en diferents indrets com l'auditori Enric Granados de Lledia, o a Barcelona. Aquest any s'incorpora al concert el fiscorn i es renvoa el repertori.
La periodista Montserrat Juvanteny farà un repàs ampli a la història de la tenora, i donarà a conèixer com s'ho fan els seus constructors, les qualitats de la fusta del ginjoler, i altres aspectes sobre aquest instrument.
Tot plegat per un preu de 3 eurus, que serà gratuït pels socis de l'Agrupació Sardanista Costa Brava.
El president d'aquesta agrupació, Josep Cordomí, demana als palamosins que participin en aquest concert d'alta qualitat. Escoltem-lo.Totes les notícies:


Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...