Nou contracte deixalleria

18/02/2002 Serveis


L'Ajuntament ha fet públiques les ordenances que regeixen la deixalleria de Palamós, en un document que va sortir publicat divendres al Butlletí Oficial de la Províncía de Girona. A diferència dels anteriors titulars, que eren Tecmed i feien només tasques d'obertura i tancament i atenció al públic, aquesta empresa ampliarà la cobertura de serveis, i s'encarregarà de fer arribar els residus ordenats al lloc on correspongui. El contracte amb la nova empresa és de tres anys ampliable a un més.Les ordenances de la deixalleria es publiquen, després d'aprovar-se per ple l'acord, en la sessió del 20 de novembre. L'ordenança estableix que els municipis de més de 5 mil habitants han de tenir un servei de deixalleria municipal. Aquests centres han de rebre i guardar selectivament els residus municipals que no són objecte de la recollida en contenidors. Normativament Palamós hauria de tenir dues deixalleries, però de moment només n'hi ha una. L'ordenança determina que la deixalleria ha d'oferir un lloc on dipositar selectivament els materials, runes, deixalles i fraccions inorgàniques. Han de ser en llocs serparats, i s'ha d'orientar tot aquest material emmagatzemat a la seva valorització, en la recuperació i el reciclatge, sempre que sigui possible.
Entre els materials que es poden aportar, queda com a condició general que no es pot excedir dels 3500 quilos. Es poden portar fluorescents, làmpades de vapor, pneumàtics, bateries, dissolvents, pintures, pesticides, piles, olis minerals, paper i cartró, vidre, envasos, metalls, roba, fustes, electrodomèstics, runes, residus verds procedents de podes o jardins, o materials voluminosos, com matalassos.
No s'admeten materials com restes procedents d'hospitals que hagin tingut algun tractament, barreges, residus ramaders, residus industrials en gran quantitat, o materials perillosos.
La deixalleria obre cada dia de deu a una del migdia, i de tres a set de la tarda. Els diumenges al matí també està oberta fins a les dues del migdia.
A banda de la publicació de les ordenances, l'Ajuntament ha canviat l'adjudicació de l'explotació de la deixalleria. Ara és l'empresa Marcel Navarro i Fills qui explotarà el servei, per una concessió a tres anys, renovable a un any més.
A diferència de l'antiga empresa que portava la deixalleria, que era Tecmed, ara la nova concessionària farà més serveis, perquè no només atendrà al públic, sinó que també ampliarà funcions, com traslladar tots els materials classificats als llocs o empreses on han d'anar a parar.Totes les notícies:


Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...