Finalitza la Veda de Peix Blau a les comarques Gironines

28/12/2001


La propera setmana finalitza la veda de peix blau que s'ha dut a terme a tota la costa catalana. En el cas de les comarques gironines la veda, que finalitza el proper 31 de desembre, ha servit per afavorir la regeneració de les espècies d'anxova i sardina, o si més no, per frenar-ne la seva devallada. Carles Ramírez ens amplia aquesta informació. Carles, bona tarda...... Bona tarda. Doncs sí, la setmana vinent finalitza la veda de peix blau que s'ha dut a terme a tota la costa catalana. La devallada en les captures de sardina i anxova va fer que es plantegés la possibilitat de fer veda en les captures d'aquest peix. Aquest any s'ha dut a terme la cinquena veda consecutiva i sembla que el sistema ha funcionat. El president de les confraries de pescadors gironines, Francesc Subirats, així ho explica (...).

Per aquesta veda, els armadors rebran un any més una subvenció del 50% que cobreix la Generalitat, i que forma part dels ajuts de la Unió Europea a aquest sector. Els 300 mariners afectats han cobrat l'atur corresponent, i els armadors cobraràn passades les festes, tal i com ho explica, Francesc Subirats (...)

La trentena d'embarcacions afectades a tota la província de Girona, amb un total de 300 mariners, tornarà a la mar a partir del proper dimarts o dimecres.Totes les notícies:


Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...