PSC presenta pressupostos "alternatius"

18/12/2001 Economia


El PSC de Palamós considera "molt perjudicial" per al municipi la política econòmica del govern de Convergència i Unió. Una política que, tal com diuen, hipoteca l'acció del govern i el municipi, en última instància. Entre les solucions que proposa el principal grup de l'oposició hi ha: congelar la plantilla de personal municipal i no contractar ningú més durant un temps, formar-lo i fer promocions internes, assegurar tots els ingressos amb mètodes de control i refinançar el deute.
Els socialistes han definit com d'"alt desequilibri pressupostari" la política econòmica del govern de Jordi Pallí. Bona tarda. El PSC ha definit en roda de premsa la situació econòmica de l'Ajuntament com a "greu i preocupant", fruit d'una política d'endeutament durant vint anys per part del govern de Convergència i Unió a Palamós.
Els socialistes han explicat novament que la previsió d'ingressos és lleugerament més baixa que l'any passat, amb 65 milions menys, situant-se en uns 1800 milions. Les despeses se situen en uns 1980 milions de pessetes, sense comptar les inversions. Malgrat que moltes puguin ser amb subvenció, caldrà buscar almenys el 50% dels imports amb fons municipals. Els socialistes alerten, una vegada més de l'endeutament de l'Ajuntament, que supera els 2000 milions de pessetes, i se situa en un 130%, 20 punts per sobre del permès.

El PSC ha partit de la base que volia fer uns pressupostos alternatius, com si haguessin d'entrar a governar a partir del gener del 2002. Han estat en contacte amb l'àrea d'hisenda, i els números que s'han fet són reals, és a dir, no es parteix de suposicions, o rumors. El resultat és, tal com diu el PSC, un desequlibri important entre ingressos i despeses, tal com dèiem, amb més despesa que no pas ingrés.
Entre les mesures que proposa el PSC hi ha la congelació de la plantilla per tal de fer estable el capítol més important, el de personal, que representa el 49% del total. Es proposa també refinançar el deute per alliberar despesa financera, per aconseguir més diners. Així ho explicava Emili Pérez

(tall dels cinc punts)

El PSC ha alertat que si no es busquen nous ingressos, no es podran abordar nous projectes, encara que vinguin subvencionats, perquè les subvencions no cobreixen gairebé mai el 100% sinó una part, com pot ser el 50%
Els socialistes qualifiquen la situació de molt dolenta, però no volen tampoc fer excessiva llenya de la situació. Així ho diu Emili Pérez

/tall perez 2/

El PSC de Palamós vol esperar ara a la presentació dels pressupostos de la corporació, per veure si veritablement s'ha fet un pas endavant per millorar la situació econòmica, o si, en paraules seves, hi ha un clima d'any preelectoral.Totes les notícies:


Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...