Premi de Recerca Vila de Palamós.

24/10/2001 Cultura


Avui es lliurarà per primera vegada el Premi de Recerca "Vila de Palamós 2000-2001" ja que aquest any ha estat la primera edició. L'alcalde de Palamós, Jordi Pallí, lliurarà a les vuit del vespre a la Gorga el premi de 50.000 pessetes, uns 300 euros, al guanyador. Enguany han estat 7 els treballs presentats al concurs.L'origen del Premi de Recerca "Vila de Palamós- Cooperativa l'Equitativa" ve derivat de les propietats, tant en diners com amb immobles, que l'entitat va cedir a l'ajuntament de Palamós quan es va disoldre. Seguint el caràcter social que tenia la Cooperativa l'Equitativa, l'ajuntament va decidir destinar els diners heretats a la convocàtoria del premi de recerca Vila de Palamós i alhora incentivar els estudis de recerca sobre la història del municipi.
Ens en dóna més detalls el regidor de Cultura a l'Ajuntament de Palamós, Lluís Espada.

El Premi de Recerca "Vila de Palamós" era obert a tots els alumnes de batxillerat de Palamós, encara que estudiessin fora que ja haguessin presentat el treball de recerca en el centre on havien cursat el segon curs. La temàtica d'aquests treballs havia de ser qualsevol que tingués a veure amb la vida de Palamós.
En total, en aquesta primera edició del premi, s'han presentat set treballs dels quals quatre són d'estudiants de l'Institut de Palamós, dos de l'escola Vedruna i un del Bell-lloc de Girona. Tot i la poca quantitat de treballs, el regidor de cultura, Lluís Espada, n'ha destacat l´ alta qualitat. Escoltem al regidor Lluís Espada.

El jurat del premi l'han composat diverses personalitats del món de la cultura i l'ensenyament.
Durant l'acte d'avui d'entrega del premi també es farà una conferència a càrrec de Josep Matas, director de l'Arxiu Històric de Girona, sobre "Històries dels arxius".Totes les notícies:


Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...