Vela Escolar

11/10/2001 Serveis


Prop de 200 alumnes de cicle superior dels centres escolars de Palamós iniciaran la propera setmana un curs de vela que es farà durant les hores de classe. Diumenge es durà a terme una jornada de portes obertes a les instal·lacions del Club de Vela Palamós que servirà de presentació.Aquest és el segon any consecutiu que es fa aquest curs, el primer a les comarques gironines. L'objectiu és fomentar entre els joves palamosins la pràctica de la vela aprofitant la tradició d'aquest esport al municipi. Des de l'Àrea d'esports es pretén que les escoles utilitzin aquesta activitat com una nova eina didàctica que també ha de servir per difondre el coneixement del medi marí.

El curs s'iniciarà el dimecres 17 d'octubre a les instal·lacions del Club de Vela Palamós on els alumnes, i en grups de 25 a 30, realitzaran classes teòriques de la metodologia d'aquest esport i pràctiques a bord de les embarcacions "Raquero". Aquestes classes serviran per saber com s'apliquen els coneixements de meteorologia o les matemàtiques a la vela. També s'ensenyarà com es navega amb el traçat d'un rumb sobre una carta, tallers de nusos mariners, com es construeix una vela i la pròpia història de Palamós directament lligada a la mar.

Les classes es duran a terme de dilluns a divendres en horari escolar als matins i a les tardes i serà una disciplina inclosa a l'assignatura d'esports. Uns 180 alumnes finalitzaran el curs a l'abril de 2002. Diumenge es farà l'acte de presentació al Club de Vela Palamós amb una visita de les 12 a les 2 del migdia. D'aquesta manera es podran conèixer les instal·lacions, els tipus de vaixells i el personal tècnic que desenvoluparà el curs.Totes les notícies:


Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...