Els ecologistes creuen que els incendis són provocats "per interessos"

20/08/2001 Medi Ambient


L'Associació de Naturalistes de Girona ha fet avui mateix unes declaracions de gran transcendència, quan apunten que alguns dels focs d'aquest estiu no són provocats per piròmans sinó per interessos especulatius o urbanístics. L'última prova, diu l'Associació, són els incendis del pla de l'Estany, que coincideixen en un indret on s'ha de fer una carretera de ronda a Banyoles. Els ecologistes denuncien que aquests terrenys s'han cremat des de diferents punts per interès. Els incendis de l'Escala, diuen els ecologistes, podrien ser provocats per la mateixa raó, quan es discuteix la protecció de l'entorn davant la urbanització. Els ecologistes conclouen de manera radical: les zones que són tema de debat sobre urbanitzables o no urbanitzables a l'hivern, a l'estiu tenen molts números per ser cremades.Els ecologistes es mostren radicals en un comunicat que han enviat als mitjans de comunicació. Consideren que en els incendis hi ha més interessos que no pas piròmans. Fins a tres vegades es va encendre el foc del pla de l'Estany, en tres llocs diferents. Aquests terrenys formaven part d'un pla del Consell Comarcal del pla de l'EStany per convertir-los en una nova carretera que envoltés l'Estany, per crear una nova zona industrial i residencial. El projecte va ser rebutjat pels grups ecologistes i per la mateixa Generalitat. Els naturalistes creuen que al darrere dels focs hi ha interessos urbanístics, especulatius o monetaris. No només en aquest de Banyoles, sinó en d'altres com el de l'Escala i el Montgrí. Així ho indica des de l'Associació de Naturalistes, Enric Pardo.

Els Ecologistes han demanat als grups d'ESquerra REpublicana i Iniciativa que, aprofitant la revisió de la llei del sòl, que s'apliqui una clàusula per tal que qualsevol lloc que es cremi que tingui valor natural, durant 20 anys no es pugui requalificar. Així, tal com diu Pardo, els interessos especulatius no tindran raó de ser, i és probable, diuen, que hi hagi menys incendis. Així ho destaca Enric Pardo.Totes les notícies:


Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...