Lluís Mercader presenta el llibre "Tots els peixos del mar català"

07/02/2001 Ràdio Palamós


Avui es presenta a Barcelona, el llibre "Tots els peixos del mar català" una obra de tres autors, un dels quals és palamosí Lluís Mercader. El biòleg palamosí precisament és el qui ha confeccionat el 75 per cent d´aquest treball que és el resultat de molts anys d´investigació. La presentació que es farà aquest vespre a dos quarts de vuit del vespre a la Sala Prat de la Riba de l´Institut d´Estudis Catalans, comptarà amb la presència del Conseller de Medi Ambient Felip Puig. El llibre el podreu trobar a finals d´aquesta setmana o inicis de la vinent a les principals llibreries palamosines."Tots els peixos del mar català" és un llibre en el qual es donen a conèixer les especiès del mar català. Del Cap de Cervera fins al Cap de la Nau, englobant les Illes Balears. Els ictiòlegs Domènech Lloris i Jaume Rucabado que va morir fa dos anys, van iniciar aquest treball a meitat de la dècada dels vuitanta. No va ser però fins a inicis dels noranta quan van rebre l´ajuda del biòleg Lluís Mercader que és bàsicament qui ha confeccionat l´obra. En el llibre s´hi poden arribar a trobar fins a 490 espècies.


El llibre de l´Insititut d´Estudis Catalans, segons explica Lluís Mercader té la funció d´identificar les espècies. Precisament aquesta és l´utilitat que ha de tenir: conèixer les espècies del mar català.Totes les notícies:


Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...