JuntsxCat demana garantir el manteniment del camí de ronda nou

13/04/2021 Obres i Urbanisme - Jordi Rodríguez


El camí de ronda, entre la Fosca i Cap Gros.

El camí de ronda, entre la Fosca i Cap Gros.

Junts per Catalunya, en l'oposició a l'Ajuntament de Palamós, demana al govern municipal que pressuposti el manteniment periòdic del nou traçat del camí de ronda del municipi. El portaveu del grup, Raimon Trujillo, argumenta que no n'hi ha prou amb fer obra pública sinó que també cal apostar per la seva conservació, per evitar que les infraestructures es deteriorin. Les obres del camí de ronda estan en la seva fase final després que el trajecte ja va quedar obert al públic aquesta Setmana Santa passada.

El projecte del camí de ronda ha habilitat un itinerari de tres quilòmetres i mig entre el Pedró i la platja de Castell. Una part del camí ja existia i s'ha rehabilitat, i també s'han creat 430 metres de traçat de nova formació. És el cas del tram que passa pel Morro del Vedell on això s'ha solucionat amb una passera de fusta ancorada a la roca del penyasegat. També s'han creat nous trams com el que voreja la cala dels Pots i Sota Ca la Margarida, el que travessa el parc urbà de Cap Gros, o la derivació en paral·lel a la cala del Polvorí, a la zona de la pineda d'en Gori i s'Alguer. Ara només resta la restauració ambiental i la senyalització, per completar els treballs previstos. Després vindrà una fase que és tan important com la de les obres, afirma el regidor de Junts per Catalunya, Raimon Trujillo. El regidor de l'oposició demana recursos per garantir el manteniment del camí litoral. Així ho ha manifestat en declaracions a Ràdio Palamós.El mateix projecte ja feia una previsió del cost del manteniment del camí de ronda, que xifrava en 5.610 euros anuals. El nou traçat continu del camí de ronda de Palamós té una amplada d'1'50 metres. Està dividit en 33 seccions, amb 8 variacions diferents de ferm i un total de 17 miradors. El projecte té un cost d'1'3 milions d'euros. Quasi 600 mil venen de fons europeus, 350.000 de la Generalitat, i la resta els ha posat l'Ajuntament.Totes les notícies:

Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...