Bartolomé diu que totes les jubilacions a la Policia Local es cobriran, i defensa el model dels interins

08/04/2021 Societat - Jordi Rodríguez


El regidor de Seguretat i Mobilitat de l'Ajuntament, Alfons Bartolomé, en el decurs del programa

El regidor de Seguretat i Mobilitat de l'Ajuntament, Alfons Bartolomé, en el decurs del programa "Preguntes" d'ahir dimecres.

El regidor de Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament de Palamós, Alfons Bartolomé, nega que aquest any 2021 quedin places vacants a la Policia Local per la jubilació de personal, com sostenen els sindicats del cos. Bartolomé diu que només hi ha una baixa prevista per aquest motiu, i que serà coberta encara que sigui en règim d'interinatge. La Policia Local palamosina no fa hores extraordinàries des que va començar l'any, per reclamar més personal i solucionar el progressiu envelliment de la plantilla.

Els delegats de la Policia Local a la Junta de Personal es van manifestar en aquest sentit, a finals de l'any passat, en un document aprovat en assemblea i firmat per 28 agents i caporals del cos, pràcticament la totalitat. En el text recorden que aquest any només s'ha previst la creació d'una plaça de sergent per promoció interna, i que hi haurà vàries jubilacions que no es cobriran. El regidor de Seguretat Ciutadana, Alfons Bartolomé, negava ahir, en el programa de Ràdio Palamós 'Preguntes', aquest darrer tema.El regidor recorda que els policies locals es poden jubilar als 60 anys i, en funció dels anys cotitzats, fins i tot avançar-ho als 59. Per la seva banda, els sindicats policials insisteixen en l'envelliment de la plantilla del cos local de Palamós, que xifren en una mitjana d'edat de 47 anys. Critiquen la fórmula de la contractació d'agents interins -aquest 2021 en seran 4- perquè consideren que se'ls explota laboralment. El regidor de Seguretat Ciutadana, Alfons Bartolomé, també ho nega.Bartolomé diu també que en altres municipis els policies locals funcionaris i els interins patrullen conjuntament, però que a Palamós els sindicats no ho volen. Els interins han de superar unes proves selectives i fer un curs de 120 hores a l'Escola de Policia de Catalunya. La seva contractació és temporal, amb una durada màxima de sis mesos, tenen menys atribucions que els agents funcionaris, i no poden portar armes de foc.Totes les notícies:

Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...