Neix 'La Mar de Bé', un programa per divulgar el peix de llotja i la cuina de la Costa Brava

10/09/2020 Medi Ambient - Carlos Ribas


El programa el conduexi el xef del restaurant Casamar de Llafranc, Quim Casellas. (Foto: larita.cat).

El programa el conduexi el xef del restaurant Casamar de Llafranc, Quim Casellas. (Foto: larita.cat).

Neix 'La Mar de Bé, un programa divulgatiu per redescobir el peix de llotja a través de la mirada dels pescadors de la Costa Brava. Presentat pel cuiner i divulgador Quim Casellas, del restaurant Casamar de Llafranc, compta amb la participació d’experts que oferiran continguts relacionats amb la pesca, la gastronomia, el turisme, la nutrició, la sostenibilitat, l'economia o la tradició. Tots els capítols es podran veure online a lamardebe.net i també s’emetran a diversos canals de La Xarxa de Televisions Locals.

El projecte ha estat impulsat per les 11 confraries de pescadors de la Costa Brava, entre elles la de Palamós, administracions locals, empreses i entitats del sector pesquer i el Grup d’Acció Local Pesquer GALP Costa Brava. Està cofinançat pel Fons Europeu Marítim i de la Pesca, pel Departament d’Agricultura Ramaderia i Pesca i per la Diputació de Girona.

'La Mar de Bé' posa en valor el món de la pesca i, concretament, l’ofici de pescador, el peix
de llotja i la cuina de la Costa Brava. L'objectiu és incentivar el consum de peix de llotja al nostre territori, acostar el públic a la mar i mostrar altres maneres originals i diferents de cuinar el peix. La primera temporada tindrà onze capítols. Cada programa consta de tres parts que inclouen una entrevista a una persona destacable del món de la pesca, una vídeo recepta de peix i marisc de llotja i un testimoni d’un expert en diversos àmbits relacionats amb la mar. Aquest és un fragment del primer capítol.



El programa està conduït per Quim Casellas, xef de l’Hotel Restaurant Casamar de Llafranc, guardonat amb una estrella Michelin. Precisament, el rodatge, que va començar el mes de juny, es va fer en aquest establiment i al Gloriamar Dos, un vaixell de pesca reconvertit en museu i que està ubicat al port de Roses. El primer capítol, dedicat a la canana i el lluç, es va estrenar ahir mateix. Ho podeu seguir a través de lamardebe.net i a través de la Xarxa de Televisions Locals.


La tècnica del Museu de la Pesca, Glòria Ñaco, va ser una de les protagonistes del primer capítol. (Foto: larita.cat).

La tècnica del Museu de la Pesca, Glòria Ñaco, va ser una de les protagonistes del primer capítol. (Foto: larita.cat).


Totes les notícies:

Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...