El TSJC revoca una condemna per uns suposats abusos sexuals comesos a Palamós i a Calonge

29/06/2020 Societat - Jordi Rodríguez


Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. (Foto: twitter @tsj_cat).

Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. (Foto: twitter @tsj_cat).

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha absolt un condemnat a vuit anys i mig de presó per abusar sexualment del seu nebot polític, entre els anys 2004 i 2010, en domicilis familiars de Palamós i Calonge i Sant Antoni. El tribunal estima el recurs de la defensa i revoca la sentència dictada en el seu moment per la secció tercera de l'Audiència de Girona. La nova resolució conclou que el testimoni del denunciant no té la solidesa ni la consistència suficients per qüestionar la presumpció d'innocència de l'encausat.

L'Audiència de Girona el va condemnar com a autor d'un delicte continuat d'abús sexual amb accés carnal i d'un delicte continuat d'exhibicionisme i li va imposar, com dèiem, vuit anys i mig de presó i multa de 1.620 euros. La sentència considerava provat que entre els anys 2004 i 2010, quan el nebot era menor d'edat, l'home va començar a posar-li vídeos pornogràfics i a masturbar-se davant seu. Amb el pas dels anys, segons la primera resolució judicial, els abusos havien anat a més fins que, quan el nen tenia 14 o 15 anys, l'acusat el va penetrar.
La defensa va presentar recurs a la sentència al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Ara, segons una informació de l'Agència Catalana de Notícies, l'alt tribunal català li ha donat la raó, revoca la sentència de l'Audiència de Girona i absol el processat. El tribunal apunta que l'interrogatori del fiscal es va basar en preguntes que incloïen la resposta i que la primera sentència no va tenir en compte que el menor va confessar els suposats fets quan el van enxampar abusant d'una cosina.Totes les notícies:

Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...