Les ABS del Baix Empordà participen a l'estudi estatal de seroprevalència

13/05/2020 Societat - Jordi Rodríguez


En total els fan sis testos en tres tongades. (Foto: SSIBE).

En total els fan sis testos en tres tongades. (Foto: SSIBE).

200 persones del territori de les àrees bàsiques de salut del Baix Empordà participen en l'estudi de seroprevalència per saber l'abast del coronavirus COVID-19 a Espanya. Aquest estudi el coordina l'Institut Carlos III de Madrid, va començar fa unes setmanes i estarà acabat cap al 21 de juny. Durant un mes i mig, a 90.000 persones de 38.000 llars d'arreu de l'Estat, els faran diversos testos per mirar d'obtenir una projecció fiable del percentatge de població que ha tingut el virus i ha desenvolupat anticossos.

A Catalunya són gairebé 10.000 les persones que participen en aquesta experiència. En total els fan sis testos en tres tongades, amb intervals d'entre dues i tres setmanes. A les àrees bàsiques de salut de Palamós, Palafrugell, La Bisbal i Torroella, hi prenen part 200 persones. La selecció de participants en aquest estudi s'ha fet de manera aleatòria, a través de l'Institut Nacional d'Estadística. Cadascuna d'aquestes persones ha rebut un trucada de la seva ABS per personar-se al CAP i que li facin dos tests cada vegada: un de ràpid amb una gota de sang, del qual saben el resultat quan marxen, i un altre de més segur. De moment, altres prospeccions que s'han fet, a escala més petita, han donat com a resultat que la proporció de població que s'ha infectat amb el coronavirus, i que per tant tindria immunitat, és petita. Una altra qüestió que els científics hauran de resoldre és quina durada té aquesta protecció davant nous contagis de la COVID-19.Totes les notícies:

Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...