SSIBE diu que el confinament s'està fent bé

07/04/2020 Societat - Jordi Rodríguez


L'hospital està utilitzant al voltant del 50 per cent dels recursos de llits i de personal que havia preparat. (Foto: SSIBE).

L'hospital està utilitzant al voltant del 50 per cent dels recursos de llits i de personal que havia preparat. (Foto: SSIBE).

La directora assistencial de Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà, Anna Ribera, ha dit que la població de la comarca està fent un bon confinament, i que això ha estat clau perquè no s'hagi arribat al col·lapse dels equipaments sanitaris. Per a la doctora Ribera, la ciutadania ha entès perfectament el missatge que se li ha donat, i en cada moment ha fet l'ús correcte dels recursos assistencials disponibles.

Ahir ja podíem escoltar Anna Ribera explicant que, al Baix Empordà, la corba de demanda assistencial del coronavirus no ha estat tan acusada com en altres llocs del país. Això ha fet que l'hospital de Palamós estigui utilitzant ara mateix al voltant del 50 per cent dels recursos de llits i de personal que havia preparat. Per a la doctora Ribera, un dels motius que explica això és el bon ús que s'ha fet del confinament.La directora assistencial de SSIBE aprofita per insistir en que, davant de qualsevol dubte sobre quin tipus d'atenció necessitem, el millor és trucar al vostre CAP.D'altra banda, la Regió Sanitària de Girona va confirmar ahir aquesta tendència a l'estabilització de la demanda d'atenció hospitalària pel COVID19 a la demarcació gironina.
Des del dia 2 d'abril el nombre total d'ingressats se situa al voltant dels 600, un centenar dels quals estan en estat crític. A més, el nombre d’altes donades ha anat en augment dia rere dia, sobretot des del 31 de març. Així, el 76% de les 406 altes donades fins ara, han estat en els sis últims dies.
Aquesta tendència fa considerar que l’actual disponibilitat de llits que hi ha a la Regió Sanitària Girona hauria de ser suficient per poder atendre les necessitats d’ingressos dels propers dies, tant de pacients amb COVID 19 com per altres patologies, en el supòsit que la tendència actual es mantingui. En aquest moment, a la Regió hi ha més de 600 llits lliures d’una capacitat màxima total de 1.715 disponibles, amb una ocupació del 63%. També s'evidencia, però, la necessitat de llits de crítics, que aquests sí que haurien de continuar creixent.Totes les notícies:

Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...