Dipsalut lliura més de 30.000 mascaretes per protegir el personal de serveis essencials

31/03/2020 Societat - Carlos Ribas


Voluntaris de Mascaretes Solidàries Girona han cosit el material. (Foto: Mascaretes Solidàries Girona).

Voluntaris de Mascaretes Solidàries Girona han cosit el material. (Foto: Mascaretes Solidàries Girona).

L'Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona, Dipsalut, ha comprat més de 30.000 mascaretes de seguretat reutilitzables, confeccionades amb teixit antivíric homologat. Les està enviant als ajuntaments de la demarcació i als serveis socials comarcals per tal de pal·liar la manca de material de protecció per a professionals d'atenció directa.

10.000 d'aquestes mascaretes han estat confeccionades per tallers especialitzats. Les altres 20.000, les han cosit voluntaris de Mascaretes Solidàries Girona, coordinats per l'Escola de disseny de moda Qcostura i l'Assamblea Nacional Catalana de Girona. Els materials per a elaborar-les s'han comprat a un fabricant de roba tècnica per a quiròfans i sales blanques. Dipsalut ha lliurat 12.000 mascaretes als serveis socials de consorcis, consells comarcals i ajuntaments de la demarcació. Serviran per protegir treballadors socials, d'atenció domiciliària, de residències i geriàtrics i altre personal de primera línia d'atenció. La resta de mascaretes es distribuirà en el decurs d'aquesta setmana, entre els ajuntaments gironins. Seran per a policies locals, serveis de neteja viària, brigades i altres professionals municipals dels serveis essencials. Es porten a cada municipi perquè se'n pugui fer ús al més aviat possible.

Dipsalut està treballant per a una nova compra, d'altres materials també necessaris, com guants, vestits de protecció i pantalles.Totes les notícies:

Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...