El port Marina pateix amb la força de les onades però resisteix

21/01/2020 Societat - Jordi Rodríguez


Els efectes del temporal al port Marina Palamós, aquest matí.

Els efectes del temporal al port Marina Palamós, aquest matí.

Un dels punts d'atenció d'aquest temporal de llevant al litoral del nostre municipi, són les instal·lacions del port Marina Palamós. Els seus dics ja van patir de valent amb el temporal del dia de Sant Esteve de l'any 2008, i el d'aquests dies hi fa pensar molt. De moment les estructures resisteixen, per bé que hi ha hagut algun desperfecte en embarcacions amarrades a les dàrsenes interiors de la instal·lació.

Mercè Palat és la directora-gerent del port Marina Palamós. Aquest matí ha explicat a aquesta emissora que la llevantada d'aquests dies li ha fet pensar en el temporal d'ara fa poc més d'onze anys. Palat diu que no es tracta només de la força de l'onatge sinó també de la duració de l'episodi.El temporal del 2008 va causar danys greus a les proteccions del port Marina Palamós i molts acròpodes de formigó de la seva estructura van anar a parar mar endins. Els dics es van reforçar i en el temporal d'ara, de moment aguanten. Així ho ha explicat a Ràdio Palamós, Mercè Palat.Joan Ferrer és propietari de dos velers amb base al port Marina Palamós. Aquest mateix matí ha explicat a aquesta emissora la seva experiència.Al moll comercial del port de Palamós hi ha un vaixell mercant amarrat. En previsió que el temporal s'agreugés avui, l'operativa de càrrega de biomassa que havia de fer ja es va completar ahir dilluns. El mercant l'han mogut cap a la part interior del moll, perquè estigui més protegit. D'altra banda, les obres de reforç de l'escullera, que s'estan fent des de l'estiu passat, s'han suspès fins que no passi el temporal, ha informat Ports de la Generalitat.Totes les notícies:


Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...