L'Ajuntament adjudicarà un nou servei d'educació ambiental

14/01/2020 Medi Ambient - Jordi Rodríguez


El programa 'Fem arrels' acosta els alumnes al patrimoni històric, cultural i paisatgístic del municipi. (Foto: Ajuntament de Palamós).

El programa 'Fem arrels' acosta els alumnes al patrimoni històric, cultural i paisatgístic del municipi. (Foto: Ajuntament de Palamós).

L’Ajuntament de Palamós ha posat a concurs la contractació del servei de sensibilització i educació ambiental. La seva finalitat és l’execució de campanyes de conscienciació en temes com ara la gestió correcta dels residus o les activitats educatives per a escoles i col•lectius específics. L’expedient surt a licitació pel preu de 30.500 euros, amb l’IVA inclòs, pel conjunt dels dos anys de durada del contracte.

En el cas dels residus, el contracte contempla que l'empresa que es faci càrrec de les campanyes de sensibilització haurà de fer visites als comerços per informar de nous serveis, analitzar problemàtiques i resoldre-les. També hi haurà actuacions concretes com ara controls temporals d'una àrea de contenidors per informar els usuaris del funcionament del sistema de recollida de residus. Una altra tasca serà fer el seguiment mensual de l'ús dels servei per part dels usuaris comercials.
Pel que fa a l'educació ambiental a les escoles i a col·lectius específics, l'empresa que guanyi el concurs haurà de contactar amb els centres educatius de Palamós a l'inici del curs i fer l'oferta d'activitats, així com rebre possibles peticions. L'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament disposa de campanyes com 'Viure a trenc d'ona' o 'Fem arrels', que inclou les parts dedicades a les Gavarres, a les platges i al parc urbà de Cap Gros. També hi ha el taller de l'aigua i la visita a la depuradora, el taller de residus i la visita a la deixalleria, la Festa de l'Arbre, o la campanya 'Els meus amics els ocells'. En el cas dels col·lectius específics la sensibilització s'adreçarà, per exemple, als nouvinguts al municipi, als treballadors del servei de socorrisme, o a personal de serveis públics en àmbits d'interès paisatgístic especial.Totes les notícies:

Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...