Polèmica per una família que vol inscriure la seva filla amb el nom Pau

27/11/2019 Societat - Jordi Rodríguez


Dependències del Jutjat de Pau de Palamós.

Dependències del Jutjat de Pau de Palamós.

El Jutjat de Pau de Palamós acceptarà que una nena nascuda al municipi sigui inscrita amb el nom Pau. La família s'havia queixat que inicialment els ho impedien per decisió del jutge encarregat del Registre Civil de La Bisbal. Finalment, però, el mateix Registre ha aclarit avui que el document no era vinculant i que el jutge de pau de Palamós és competent per prendre la decisió que cregui oportuna.

Els arguments per tirar enrere la inscripció es basaven en l'article 54 de la Llei del Registre Civil. Aquest article prohibeix els noms que objectivament poden perjudicar la persona que els porta, que puguin confondre la seva identificació, així com els que puguin portar a error sobre el sexe de la persona en qüestió. El conflicte es va generar perquè la família volia inscriure la nena com a Pau, nom que es podia confondre amb el d'un noi. El Jutge de Pau de Palamós, Enric Marsal, ha explicat avui a aquesta emissora que el Registre ha fet marxa enrere i ha deixat la decisió en les seves mans. Marsal autoritzarà la inscripció.Finalment, però, la família ha decidit inscriure la Pau a Cardedeu, on la mare està empadronada.En un principi, el Registre Civil havia proposat com a alternativa que la nena fos inscrita amb un altre nom, o bé que es posés Maria davant de Pau, perquè no hi hagués dubte que es tractada d'algú del gènere femení.Totes les notícies:


Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...