ERC torna a guanyar les eleccions generals a Palamós

11/11/2019 Política - Carlos Ribas


Resultat a Palamós de les eleccions al Congrés. (Font: 324.cat)

Resultat a Palamós de les eleccions al Congrés. (Font: 324.cat)

Esquerra Republicana de Catalunya va guanyar ahir les eleccions generals a Palamós, amb 2.346 vots, un 27 per cent del total. El segueix Junts per Catalunya, amb un 20 per cent del suport, superant el PSC que, en les eleccions del 28 d'abril havia estat la segona força més votada a Palamós. La resta de forces van ser En Comú Podem, la CUP, Vox, C's i PP. La participació va baixar 6 punts en comparació a les anteriors generals i es va situar en un 67'4 per cent.

Ahir, ERC va sumar a Palamós 2.346 sufragis, 506 vots menys respecte a les eleccions del mes d'abril, i va tornar a ser la força més votada amb un 27'07 per cent del total. El president de l'executiva local del partit, Marçal Gallego, ha destacat el bon resultat del conjunt de l'independentisme.Per la seva banda, Junts per Catalunya ha obtingut un resultat pràcticament idèntic al de les eleccions del passat mes d'abril. Concretament, un vot més, 1.725, amb un percentatge lleugerament superior i que l'ha situat com la segona força més votada al municipi. Raimon Trujillo, president del PDeCAT a Palamós, parla de l'estratègia política que caldrà seguir a partir d'ara.El PSC, que a Palamós havia experimentat una millora important en les darreres eleccions al Congrés i al Senat, passa a ser ara la tercera força més votada. Els socialistes van tenir un 17'40 per cent de suport, gairebé 3 punts menys que a l'abril. La presidenta de l'executiva del PSC a Palamós, Yolanda Aguilar, valora bé el resultat però admet que la repetició electoral els ha perjudicat.Qui pateix una forta davallada a Palamós, com a la resta de l'Estat, és Ciutadans. El partit taronja perd 5 punts i passa de ser la quarta votada a la sisena, superada, fins i tot, per Vox. Ràdio Palamós no ha pogut parlar avui amb el seu portaveu municipal, Cristóbal Posadas. En Comú Podem es manté en uns resultats similars, amb un 9 per cent dels vots. La CUP, que no s'havia presentat mai a unes eleccions generals, obté 620 vots, un 7 per cent. Per primera vegada els cupaires tindran representació al Congrés. La seva portaveu municipal a l'Ajuntament de Palamós, Roser Huete, explica què hi aniran a fer.Com a l'Estat, Vox puja. Passa, amb 489 vots, del 3 per cent dels sufragis el passat mes d'abril al 5'6 per cent ahir. El PP va obtenir ahir el 4'5 per cent del suport dels electors de Palamós. Hem sortit al carrer per copsar l'opinió dels ciutadans. Molts ens han expressat que estan cansats de la situació de bloqueig que viu la política espanyola, amb dues eleccions generals en 6 mesos. Alguns ens han dit que no van anar ni a votar perquè estan cansats. D'altres es mostren preocupats per l'augment de l'ultradreta i la majoria creu que és necessari que els partits cedeixin i pactin. Aquest és un recull dels testimonis.La participació en aquestes eleccions al Congrés a Palamós ha estat més baixa, 67'44 per cent. 6 punts menys en relació a les darreres eleccions al Congrés. 12.934 persones estaven cridades ahir a votar a Palamós. Ho van fer 8.723. 38, un 0'44 per cent, ho va fer en blanc. Es van recollir 58 vots nuls.Totes les notícies:

Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...