Ryanair cita els sindicats a negociar la sortida dels treballadors de Girona

07/10/2019 Serveis - Jordi Rodríguez


Avions de Ryanair a l'aeroport Girona-Costa Brava.

Avions de Ryanair a l'aeroport Girona-Costa Brava.

Ryanair confirma que tancarà la base de Girona amb un expedient de regulació d’ocupació que afectarà 164 treballadors. La companyia de baix cost irlandesa ja ha citat els sindicats i diu que vol negociar per minimitzar la pèrdua de llocs de treball. Mentre, el sector turístic de la Costa Brava Centre pateix més pels efectes que tindrà el tancament en el turisme de cap de setmana, que no pas en el de temporada alta.

La portaveu de la Unió Sindical Obrera, Lídia Arasanz, diu que intentaran reunir-se amb sindicats d'altres punts d'Europa per fer un front comú. Ryanair ha citat els sindicats pel dia 15 d'octubre i Arasanz diu que li faran saber que no accepten el tancament de cap de les bases que la companyia té a Espanya.Des de la Generalitat consideren que el cas de Ryanair i la seva base de Girona és el símptoma d'un canvi de paradigma del sector aeronàutic. Per prevenir aquestes situacions, el secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, creu que calen mesures estructurals.Mentre, els empresaris d'hostaleria del Baix Empordà admeten estar preocupats pel tancament de Ryanair a l'aeroport de Girona. Sobretot pel turisme de curta estada, explica a Ràdio Palamós, el gerent del Grup Costa Brava Centre, Martí Sabrià.Es calcula que un 70 per cent de l'activitat de l'aeroport de Vilobí d'Onyar depèn de Ryanair.Totes les notícies:

Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...