'Mou-te pel mar': esport, salut i consciència ambiental

03/10/2019 Esports - Jordi Rodríguez


Teresa Ferrés, de Twinapp Running i Joan Mateu, de RunWomanRun, avui al 'Temps afegit'.

Teresa Ferrés, de Twinapp Running i Joan Mateu, de RunWomanRun, avui al 'Temps afegit'.

Les activitats que es van fer la setmana passada al voltant del projecte 'Mou-te pel mar' han deixat un balanç de dues tones de deixalles recollides. L'esperit de la campanya gira sobre tres eixos: fer esport, fer salut i estimular la consciència per la preservació del medi ambient. La plataforma digital Twinapp Running i l'associació RunWomanRun es proposen ser l'eina per fer arribar aquest missatge a la societat.

Per fer-ho compten amb la complicitat d'institucions i empreses que aposten per la promoció de polítiques sostenibles, fet que els ha possibilitat, per exemple, accedir al suport dels fons de la Unió Europea, a través dels Grups Locals d'Acció Pesquera. 'Mou-te pel mar' ja ha començat a mostrar les seves accions sobre el terreny. La setmana passada, els pescadors de Palamós van recollir en un contenidor totes les deixalles que capturen amb les seves xarxes. A més, es van organitzar dues eco-marxes, a Palamós i a Sant Feliu de Guíxols, per sortir a fer esport i recollir la brossa que es troba en el camí, a més d'una sortida amb alumnes de l'escola Vedruna, amb aquest mateix objectiu. El resultat, dues tones de deixalles i fer de corretja de transmissió per generar consciència sobre el problema dels residus, sobretot els plàstics, en el medi natural. Teresa Ferrés, de Twinapp Running, ho ha explicat avui al programa 'Temps afegit' de Ràdio Palamós..RunWomanRun és una entitat que va néixer l'any 2018 per fomentar l'esport com a mitjà de fer salut, i que des d'aleshores ha treballat estretament amb Twinapp Running, ara també en el projecte 'Mou-te pel mar'. Joan Mateu en forma part. Ell destaca el compromís de les generacions més joves, com van poder comprovar amb l'activitat que van fer amb alumnes de l'escola Vedruna.Les pròximes eco-marxes que organitzarà 'Mou-te pel mar' seran el dia 27 d'octubre a Roses, i el 3 de novembre a Blanes.Totes les notícies:

Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...