Bona ocupació hotelera però els turistes han gastat menys

30/09/2019 Serveis - Jordi Rodríguez


Martí Sabrià, gerent del Grup Costa Brava Centre.

Martí Sabrià, gerent del Grup Costa Brava Centre.

Els hotelers de la Costa Brava centre estan satisfets amb els nivells d'ocupació que han tingut aquest any. Admeten, però, que aquestes bones sensacions no han arribat a altres sectors com ara els càmpings o la restauració. Els turistes han gastat menys en relació a l'any anterior i això ha fet ressentir la recaptació dels bars, els restaurants o el comerç. Des del Gremi d'Hostaleria defensen la qualitat de l'oferta com a pal de paller per allargar la temporada i continuar creixent.

El gerent del Grup Costa Brava Centre, Martí Sabrià, afirma que la bona climatologia ha generat ocupacions hoteleres mitjanes del 75 al 80 per cent durant aquest mes de setembre. Unes ocupacions garantides fins a mitjan octubre i, si continua fent bon temps, fins a començament de novembre. Pels hotels del Baix Empordà la campanya ha estat bona. Asseguren que, entre el gener i el març, van tenir el millor hivern de la història. L'activitat es va desaccelerar entre abril i maig, però l'estiu ha anat bé. Això contrasta amb les sensacions dels bars i els restaurants, per exemple, que en molts casos han vist baixar la recaptació en relació a l'any passat. Martí Sabrià ha explicat avui a l'espai de Ràdio Palamós 'Tal com som', que el nivell de despesa dels turistes ha baixat.El Gremi d'Hostaleria de la Costa Brava Centre fa bandera de la qualitat de l'oferta i creu que la sobreocupació del mes d'agost no ajuda a aquest objectiu. Martí Sabrià.Sabrià creu que els empresaris que ho fan bé estan contents de com els ha anat la temporada. Per contra, els qui aposten per una oferta de menys qualitat, són els que es queixen més. El gerent del Grup Costa Brava Centre insisteix que s'ha de penalitzar l'oferta excessivament estacionalitzada. És a dir, els establiments que obren menys de sis mesos a l'any.Totes les notícies:

Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...