Primer pas dels pescadors pel dret a cobrar el Salari Mínim

16/08/2019 Societat - Jordi Rodríguez


Barques de pesca al port de Palamós.

Barques de pesca al port de Palamós.

La Inspecció de Treball de la Generalitat ha reconegut el dret dels pescadors a cobrar l'equivalent al Salari Mínim Interprofessional. Així ho ha notificat el sindicat Comissions Obreres, que havia denunciat el tema el febrer d'aquest any, i que considera la resolució com un pas molt important en el camí de la dignificació de les condicions laborals en el sector pesquer.

Segons Comissions, els professionals de la pesca treballen a jornada completa i reben retribucions molt per sota del Salari Mínim Interprofessional, fixat per a aquest any 2019 en 900 euros. El sindicat assegura que els pescadors poden cobrar salaris que en moltes ocasions no arriben als 400 euros, perquè cobren en funció de les captures obtingudes. El febrer d'aquest any, Comissions Obreres va iniciar un procés de denúncia davant la Inspecció de Treball i Seguretat Social per reivindicar el dret dels pescadors a cobrar el Salari Mínim Interprofessional, amb independència de la pesca obtinguda. La Inspecció ha acabat reconeixent aquest dret, fet que el sindicat considera un primer triomf en la lluita contra la precarietat laboral del sector pesquer. El següent pas serà presentar una denúncia judicial perquè pagar el Salari Mínim es converteixi en una obligació legal i amb base jurídica. Des de la Confraria de Pescadors de Palamós no s'han volgut pronunciar sobre la resolució de Treball i asseguren que no els han notificat res.Totes les notícies:


Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...