La CUP posarà en un fons els diners que cobra pels plens curts

18/06/2019 Política - Jordi Rodríguez


El darrer Ple de l'anterior mandat, dimecres passat, només va tenir un punt en l'ordre del dia.

El darrer Ple de l'anterior mandat, dimecres passat, només va tenir un punt en l'ordre del dia.

La Candidatura d'Unitat Popular Sant Joan-Palamós ha decidit crear un fons on hi dipositarà els diners que cobra la seva regidora per l'assistència a plens que tenen poc contingut. Els cupaires fa temps que denuncien que hi ha sessions en què, per la seva curta durada, no està justificat que els regidors cobrin per assistir-hi. L'últim cas, segons la CUP, es va produir el dimecres passat en el darrer Ple del mandat.

En aquest plenari només hi havia un punt en l'ordre del dia, i la durada total de la sessió no va arribar a la mitja hora. En aquest mandat passat, els regidors municipals han cobrat 525 euros per l'assistència a cada Ple, tenint en compte que el normal és que se'n faci un al mes. Durant aquests quatre anys darrers, el portaveu municipal de la CUP, Joan Bohigas, ha posat a disposició de l'assemblea local del partit els diners que cobra per l'assistència als plenaris o a les comissions informatives. En compliment del codi ètic de la formació, els regidors no reben personalment l'assignació i l'assemblea la destina a campanyes, projectes o altres iniciatives populars. La CUP considera, però, que hi ha plens curts en què ni tan sols s'hauria de cobrar. El grup ja ho ha denunciat repetidament. Ha fet accions com ara no assistir al plenari, renunciar a la percepció econòmica, o fer el concurs públic 'Retornem els diners al poble' en què entitats cíviques van poder optar a aquests diners per dedicar-los a un projecte cultural o social.
Ara la CUP dona un pas mes i crea un fons on dipositarà els diners que cregui que no està justificat cobrar. En quins casos es farà això?. La regidora a l'Ajuntament de Palamós, Roser Huete, ho explica.En el mandat anterior, la CUP Sant Joan-Palamós ja va demanar reduir a la meitat les assignacions per assistència al Ple o a les comissions informatives. La seva portaveu municipal diu que hi tornaran a insistir.Totes les notícies:

Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...